Cu influenta jocurilor in viata copiilor se gaseste o modalitate de a dezvolta nu numai creativitatea celor mici insa si o forma de acutocunoastere, de educare. Cu fiecare tip de joc devenind un nou mod de a descoperi strategii si modalitati de a rezolva o situatie un joc este de fapt o versiune a vietii adaptata celor mici. Insa o data cu astfel de beneficii intervin si parti mai putin placute pe termen lung.

A invata culorile, numerele este deja o banalitate in lumea jocurilor. In schimb cele de tip constructie si aventura, cu o tinta clara in joc devin din ce in ce mai apreciate. Sunt cunoscute si intens dezbatute cazurile de jocuri pe calculator in viata copiilor insa de o grupa de varsta mai mare. A crea o dependenta este un pas foarte mic; te acapareaza atat de usor si anuleaza partial viata sociala.

Un alt exemplu este cel al jocurilor de construit, celebrul lego. Apreciat inca de la aparitie este un tip de joc ce a rezistat pe piata in ciuda faptului ca o multitudine de jocuri moderne au venit cu variante din ce in ce mai captivante. Partea mai putin palcuta este legata de ceea ce aceste figurine reprezinta. Cu fete expresive care sa invete pe cei mici starile de la suparat la fericit in ultimii ani figurinele create s-au rezumat parca la fetele robotilor, a unei lumi SF. Insa aceste fete vin inspirate cu un sentiment de tristete, ceea ce poate afecta emotional, in timp. Si grija vine din faptul ca s-a observat tendinta, in ultimii 11 ani compania realizand o singura figurina cu o fata mai prietenoasa.

Fiecare joc in parte este menit sa aduca un substrat ca si invatatura in viata. Insa pe acelasi principiu ca se necesita un echilibru jocurile trebuiesc limitate din nevoia de a trage o linie intre viata reala si cea din lumea jocului.

 

De Admin