In materie de tehnologie, an de an asistam parca la o din ce in ce mai mare evolutie. Ei bine, nici anul acesta nu are de gand sa fie mai prejos. Gadget-urile se pare ca sunt din ce in ce mai mult in atentia tuturor celor care inoveaza in materie de tehnologie. Cu inventii deja la nivele de filme sf acum doar cativa ani, te intrebi oare ce ar putea sa mai apara ca sa te uimeasca. Nu-ti fa griji, crede-ma ca sunt destule inventii care te vor uimi.

Astazi insa, am ales sa vorbesc despre doua din ce mi s-a parut mie a fi cele mai impresionante inventii prezentate la salonul de inventica din Geneva de anul acesta.

1. Smart watch

De conceptul de smart watch se vorbea deja de ceva vreme insa nimeni nu a avut curajul sa creada ca ar fi posibil pana ce a aparul Pebble. Pebble a fost un proiect pus in practica cu bani de la foarte multi investitori de pe o platforma de profil.

Sentimentul de hype a fost atat de mare incat in momentul in care proiectul a ajuns pe platforma, a reusit sa stranga 1 milion de dolari investitii de la peste 70 000 de investitori in doar 48 de ore. Bineinteles, toti cei care au investit nu au fost dezamagiti.

Astazi Pebble poate fi cumparat si conectat cu orice smartphone pentru a-ti trimite direct la incheietura notificari de mesaje, mail-uri, apeluri, etc.

O a doua inventie care mi s-a parut extraordinara a constat in ochelarii Oculus Rift. Mai mult decat o simpla pereche de ochelari, Oculus Rift a evoluat cu mult fata de anul trecut. Este vorba despre ochelarii care vor schimba total ideea de shootere pentru ca utilizatorul paote vedea si controla toata actiunea prin miscarile capului.

Daca anul trecut gadget-ul avea un pic de lag si se misca oarecum in reluare, astazi, in interiorul unui joc iti inregistreaza orice miscare a capului si poti chiar si sa tragi cu ochiul dupa coltul unei cladiri. how awesome is that?

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *