Ce au in comun imprimantele 3D, dronele, masinile autonome si trackerele pentru fitness? Avand in vedere un singur lucru, toate aceste tehnologii au fost in centrul atentiei la evenimentul CES din acest an. Insa, mai important decat atat, aceste gadget-uri incep sa se dezvolte din ce in ce mai mult- sustine Shawn DuBravac, economist sef al Consumer Technology Association. In cadrul unui interviu, DuBravac a declarat care vor fi tendintele in materie de tech, ale anului 201, in functie de cele prezentate la CES. Mai mult decat atat, economistul numeste tehnologiile prezentate la eveniment ca fiind produse „maturizate, ce se afla in curs de dezvoltare”. Cu alte cuvinte, toate gadget-urile de ultima generatie- cum ar fi imprimante 3D sau gadget-uri portabile pentru fitness- sunt dispozitive ce isi vor gasi, cat de curand, o pozitie mai buna in lumea reala.

„Vad o schimbare in ceea ce tine de aparatele prezentate anul acesta la CES. Vorbim deja de produse care vor contribui semnificativ la dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie”- declara acesta. Astfel, acesta este de parere ca tehnologia este cea care ne va capata atentia in viitor, iar majoritatea industriilor nu vor putea functiona in lipsa acestora. De exemplu, Whirlpool a lansat un linie de aparate electrocasnice inteligente, care se conecteaza la un sistem inteligent. Un alt exemplu ar putea fi descris de Aipoly- o aplicatie care foloseste camera foto a smartphone-ului dar si senzorii interni pentru a ajuta oamenii care sufera de deficiente de vedere si se gasesc in imposibilitatea de a identifica obiecte comune.  Astfel, Whirlpool si Aipoly au dezvoltat tehnologii ce vor schimba dramatic lumea iar, DuBravac subliniaza ca ambele exemple tehnologice vor fi extrem de utile pe viitor.

Dezvoltarea tehnologiei VR

De asemenea, in cadrul evenimentului CES, tehnologiile de realitate virtuala au prezentat un alt punct de interes. Astfel DuBravac sustine ca, „in aproximativ 10 ani de zile, oamenii vor incepe sa isi rezerve croaziere de realitate virtuala, cu scopul de a simti trairi diferite, in diferite dimensiuni spatiale si de timp. In plus, in viitor am putea sa ne asteptam sa vizualizam videoclipuri 3D pe YouTube, cu ajutorul unor casti VR”.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *