In lupta contra depresiei- terapeutul virtual

In lumea in care tehnologia este din ce in ce mai avansata si mai prezenta in viata de zi cu zi ne gandim in ce domeniu ar mai ramane sa isi puna amprenta. Iata ca in ceea ce priveste terapia lumea digitala a gasit solutia pentru cei depresivi. Suna “robotic” si impersonal insa programul este atat de bine gandit incat poate sa cerceteze pana si cele mai mici detalii pentru un diagnostic corect.

Cum functioneaza mai exact? Terapeutul virtual se refera mai exact la un program cu prezenta unui robot insa imaginea de prezentare a unei doamne agreabile. “Invatata” sa incurajeze discutiile cu pacientii, sa dezvolte subiectele fiecare cuvant si gest este interpretat. Si cand spunem asta ne referim la cele mai amanuntite propozitii si modul in care pacientul se comporta in timpul sedintei. De la onomatopee, scurte sunete in locul unui raspuns concret totul este de interpretat pentru ca tradeaza o stare, o situatie de viata, o problema. Pana si zambetul este de analizat. Intr-o comparatie cu oamenii sanatosi timpul si modul de a zambi poate spune la fel de multe despre starea depresiva a unui pacient, indiferent de stadiul acesteia.

De ce un terapeut virtual in defavoarea clasicei metode? Exista anumite categorii de persoane care gasesc greu calea de comunicare cu terapeutul. Pe cat de absurd pe atat de real, astfel de pacienti incearca sa mimeze o stare, sa se ascunda insa nu fac decat sa se pacaleasca pe ei insisi. In fata unui astfel de terapeut poate fi mai usor. Si in plus proiectul a luat fiinta ca o necesitate de a trata pe cei parte din armata, cu un grad ridicat de a dezvolta depresia.

Desi momentan este la inceput de drum pentru publicul larg si numai pentru partea de terapie cu diagnoza pentru depresie un astfel de terapeut va fi cu siguranta viitorul in toate ariile.

Articole create 411

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus