chitara electrica

Daca stam bine si ne gandim, niciun alt intrument muzical nu a avut un impact mai mare asupra muzicii decat chitara electrica. Astfel, acest instrument muzical a luat nastere la inceputul anilor 1930 si a devenit o necesitate in lumea muzicienilor, fiind utilizata pentru a amplifica sunetele. Incepand din acel moment, chitara electrica a evoluat intr-un instrument muzical capabil de a scoate o multime de sunete, fiind potrivita in mai multe genuri muzicale, dar cu toate acestea nu putem sa nu observam impactul care il are in genul muzicii rock.

Chitara electrica

Prima chitara electrica a fost conceputa de catre Rickenbacker Guitars, avand un model oarecum simplu. De asemenea, acestia s-au gandit sa utilizeze si un pickup- un magnet infasurat intr-o bobina de sarma subtire care transmite vibratiile corzilor de chitara. Pe masura ce timpul a trecut, chitarele au inceput sa evolueze din ce in ce mai mult, oferind un sunet mai amplu si un ton mai cald, comparativ cu celelalte instrumente muzicale.

Chitara electrica, la fel ca si majoritatea altor instrumente electrice, trebuie sa fie utilizata in prezenta unui amplificator care va transmite semnalul printr-un difuzor, dand nastere la un sunet mult mai puternic. Cu toate ca nu este exclusiv, chitara electrica necesita – aproape de fiecare data – utilizarea unui amplificator extern dar si a unui difuzor. Deoarece sunetul variaza si depinde de dimensiune, forma si componente, muzicianul trebuie sa aleaga cu grija cea mai potrivita chitara electrica pentru el. In plus, calitatea unei chitare variaza si in functie de pret, astfel ca cel care doreste sa isi achizitioneze o chitara electrica trebuie sa fie sigur pe decizia pe care o ia.

Chitara clasica

Chitara acustica se bazeaza pe o placa de sunet care converteste si amplifica energia in caractere vibratoare. Originare din Asia, chitarele se afla in jurul nostru de foarte mult timp si se gasesc sub forme diferite. De asemenea, aceste chitare nu au nevoie de energie electrica pentru a se obtine un sunet bun. Cele clasice reprezinta o subcategorie a chitarelor reci si emit un sunet cald si corpolent. Secretul chitarelor consta in faptul ca acestea folosesc corzi din nailon, lucru care face sa fie instrumente extraordinare pentru cei incepatori – desi cei cu degete mai scurte pot intampina probleme din acest punct de vedere.

Astfel instrumente muzicale au, de obicei, un sunet „moale”, fiind perfecte pentru a realiza o atmosfera mai intima. Inafara de muzica clasica, chitara clasica poate fi utilizata in muzica folk si rock.

Chitare electrice si clasice de la MusicandMore.ro

Insa, indiferent daca esti incepator sau profesionist, vei avea nevoie de o chitara electrica noua, iar de aceea iti recomand sa iti achizitionezi chitara de la magazinul online musicandmore.ro. Magazinul online MusicandMore isi are sediul in Bucuresti insa, livreaza la comanda produse in toata tara, la preturi accesibile. Astfel, aici vei gasi chitare electrice de la mai multi producatori, cum ar fi Schecter, Yamaha, Soundsation, Epiphone si DBZ.

De asemenea, aici vei gasi chitara clasica si electro-clasica, chitara bass, chitara electrica, chitara acustica si electro-acustica, banjo, ukulele si multe alte tipuri. In plus, daca te grabesti, vei gasi oferte ideale la gama de chitare acustice dar si la alte instrumente muzicale, magazinul online musicandmore.ro oferind produse excelente din punct de vedere calitativ la preturi accesibile.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *