Moartea

MoarteaMoartea sau „Ingerul Mortii” este o entitate conceptuala care este descrisa ca o figura scheletica palida intr-o mantie lunga neagra cu o gluga si o coasa in mana. De-a lungul istoriei omenirii, conceptul mortii are o entitate omnipotenta care a avut un impact semnificativ asupra psihicului uman.

Cartea Revelatiei, ce este ultima carte din Noul Testament al Bibliei, scrie despre Cei 4 Calareti ai Apocalipsei. Cei 4 calaresc un cal alb, rosu, negru si unul respectiv palid. Cel de-al 4-lea calaret este mort, si este de multe ori descris ca o figura scheletica infasurata intr-o mantie palida in multe opere de arta, cum este o pictura din 1887 realizata de Victor Vsanetsov.

Moartea (Grim Reaper) este un personaj diabolic intunecat ce a surprins imaginatia pentru multi oameni din jurul lumii. A fost el raspunsul pentru care barbatul a gasit intrebarea despre moarte si a muri? Entitatea este caracterizata in folclor si filme. Coasa pe care o poarta simbolizeaza arma secerarii sau pastrarii de suflete. Se crede ca aceasta entitate escorteaza sufletele mortilor in teritoriul necunoscut al vietii de dupa moarte. In timp ce unii cred ca vine cu un car vechi dus de cai albi, altii cred ca vine pe un singur cal fara nici un car. Fata scheletica pastreaza expresia sumbra care bantuie cu succes un numar de oameni, instaland frica mortii care nu se mai termina.

Multi credinciosi cred ca un anumit spirit este responsabil sa se uite dupa suflete dupa moartea unei persoane. Grim Reaper este considerat psihopompa ce realizeaza aceste activitati de a transporta sufletele mortii in lumea nefiintei. In mitologie Greciei antice, Charon a fost o astfel de entitate, ce transporta suftelele mortilor recenti intr-un feribot pe un rau care separa lumea vie de cea a mortilor. Similar, sunt entitati mitologice si diferite care vin din diferite culturi si credinte din tot globul, ce se leaga oarecum de moarte sub forma lui Grim Reaper.

De Admin