google

Gigantul Google si-a cerut scuze, in mod public, dupa ce cautarile, care includ cuvantul rasist „nigger”, au fost directionate catre Casa Alba in cadrul Google Maps. Cercetarile pentru „nigger house”, intr-o imagine de ansamblu a lumii, dar si pentru „nigger king”, sunt axate pe o zona mai mare din Washington DC. Astfel, rezultatele acestor cautari directioneaza utilizatorul Google catre presedintele Statelor Unite, Barak Obama.

Un purtator de cuvant al Google a spus, intr-o declaratie, ca „unele rezultate sunt necorespunzatoare pe platforma Google Maps, si ne cerem scuze pentru orice jignire care a fost cauzata de acest lucru. Echipa noastra, se ocupa pentru moment, de rezolvarea acestei probleme”. De asemenea, acesta nu a putut explica de ce apar astfel de rezultate. Rezultatele de cautare rasista nu au fost inca rezolvate, acestea fiind raportate catre Washington DC saptamana trecuta. Cu toate acestea, nu se stie deocamdata cine este responsabil pentru aceasta neintelegere.

Aceasta nu este prima data cand un produs de cautare Google este rasist. In anul 2010, sistemul de cautare al companiei a sugerat rezultate rasiste prin simpla tastare a cuvantului „why”, in timp ce sistemul de publicitate s-a dovedit a avea cu 25% mai multe sanse de a avea rezultate ce tin de rata de criminalitate, atunci cand se cauta nume traditionale de oameni de culoare.

Pavirtha Kanakarajan, reprezentant al echipei care se ocupa de Map Maker a declarat ca „Am experimentat mai multe atacuri asupra Google Maps in ultimele luni. Drept consecinta, am suspendat interventia libera a utilizatorilor din intreaga lume”.

De asemenea, multi utilizatori au avertizat ca isi vor sterge aplicatia Google Maps din cauza farsei realizate asupra Casei Albe. Aceasta gluma a creat discutii aprins in randul utizatorilor, acestia aratandu-se profund deranjati de aceasta gluma rasista.

Google a suspendat la inceputul acestei luni instrumentul de cautare Map Maker, dupa ce unele setari au fost vandalizate. Una dintre cele mai cunoscute farse este cea in care mascota Android urineaza pe logo-ul Apple.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *