Ghimbirul este mai eficient decat chimioterapia

Folosite cu succes in tratamentul impotriva leucemiei, extrasele de ghimbir sunt indicate pentru prevenirea tumorilor canceroase, intarind imunitatea organismului.

Georgia State University a realizat un studiu cu privire la efectele pe care le are ghimbirul asupra celulelor vii. Oamenii de stiinta au reusit sa descopere ce anume a ajutat la inhibarea cresterii celulelor canceroase, lasand cele sanatoase total neafectate.

Cercetatorii au reusit sa descopere ca ghimbirul nu are niciun efect secundar, ceea ce inseamna ca poate fi de mare ajutor in tratarea bolilor canceroase moderne. S-a descoperit ca unele forme de chimioterapie pot determina o crestere a metastazei, ceea ce inseamna ca celulele canceroase pot sa isi faca aparitia si pe alte organe care nu au nicio legatura cu organul canceros ce se afla sub tratament.

Dr. Raghu Kalluri, care lucreaza la acest studiu de ceva timp, sustine ca “indiferent de tratamentul pe care il aplicam asupra tumorilor, exista sanse ca tumorile sa se extinda in loc sa scada, ceea ce poate face ca pacientii sa moara pana la sfarsitul zilei”. Oamenii de stiina au mai descoperit ca extractul de ghimbir are abilitatea de a scade tumoarea de prostata in cazul soarecilor, reducand inflamatiile si oferind o cantitate destul de mare de antioxidanti.

Acest studiu reprezinta o adaugare la celelalte 17 cercetari realizate pe aceeasi tema, care au descoperit ca ghimbirul are proprietati benefice in lupta cu cancerul. De asemenea, se pare ca ghimbirul poate lupta si cu alte boli, inafara de cancer.

Beneficii ghimbir

Lupta impotriva gastritei si imbunatateste digestia. Ghimbirul faborizeaza avorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata.

Eficient in cazul luptei cu raceala si gripa. Ghimbirul ajuta la vindecarea organismului prin inducerea transpiratiei intarind sistemul imunitar. De asemenea, ghimbirul ajuta in cazul episoadelor de tuse frecvente si recurente, eliberand caile respiratorii- in plus, acesta este recomandat si celor care sufera de astm.

Articole create 411

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus