frici

Fobii neobisnuite

Eisoptrophobia este frica de oglinzi in sensul larg, sau mai exact spus frica de a fi pus in contact cu lumea spirituala din cadrul oglinzii. Cei anxiosi si tematori traiesc o stare de nervozitate si paranoia chiar daca isi dau seama ca teama lor este ceva irational.

Pentru ca teama lor este de obicei cladita pe superstitii, acestia se pot teme ca prin spargerea unei oglinzi pot sa nu mai aiba noroc sau ca ideea de a se uita intr-o oglinda ii va pune in conctact cu lumea supernaturala din cadrul sticlei.

Dupa scrierea acestui lucru, mi-am dat seama ca si eu sufar de o forma minora a acestei tulburari pentru ca nu imi place sama uit noaptea in oglinda mai ales atunci cand sunt singura de teama de anu vedea ceva acolo inspaimantator (sau pe cineva) in spatele meu.

Demonophobia este teama de demoni. Aceasta este o frica persistenta si anormala de fiintele supranaturale diavolesti la persoanele care cred ca aceste fiinte exista si umbla libere pentru a cauza numai rau. Cei care sufera de aceasta fobie realizeaza ca frica lor este excesiva si irationala.

Nici nu mai spunem ca acesti oameni care se tem  devin foarte anxiosi atunci cand vine orba despre demoni, atunci cand se aventureaza singuri in paduri intunecate sau in case abandonate sau ciar atunci cand urmaresc filme despre posedari demonice si exorcism. Cei care se tem sunt mult mai probabil sa fie recunoscuti dupa legaturile de usturoi din jurul gatului, crucifixe, tepusele de lemn pe care le poarta dupa ei si pustile pline de gloante de argint. Ok, ultima parte este exagerata, nimeni nu mai face asa ceva acum, insa manifestarile acestor oameni sunt foarte paranoice.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus