Se spune ca o femeie este delicata intr-o comparatie cu barbatii si nu degeaba acestia sunt reprezentantii sexului tare. Si cand vine vorba de bautura acestia sunt cu mult mai rezistenti decat femeile. De ce se intampla acest lucru? Studiile demonstreaza veridicitatea acestei informatii. O explicatie logica ar fi stilul de viata. In timp ce barbatii consuma bere spre exemplu destul de des femeile beau foarte rar si cand se intampla asta rezistenta lor este la pamant. Cel putin pe timp de vara savoarea unei beri reci este o placere pentru barbati ceea ce ar putea sa insemne si o oarecare obisnuinta a organismului la alcool spre deosebire de femei.

Mai mult decat atat sunt teorii care sa vizeze diferentele intre cele doua parti ca si reactie a organismului fata de alcool. Unele studii spun ca de vina ar fi estrogenul care creste nivelul de toxicitate fata de ficat. Altii spun ca totul tine de enzimele din stomac care in cazul femeilor face ca alcoolul sa aiba un efect mai accentuat. Cert este ca s-a demonstrat ca nu tine cont numai de cantitate- cu aceeasi cantitate de alcool consumata alcoolemia unei femei este mai mare. De ce? Pentru ca in organismul unei femei exista o cantitate mai mica de apa fata de barbati, ceea ce face ca alcoolul sa se dilueze mai greu si in egala masura efectul sa fie mai lent, atat de ameteala, mahmureala si pana cand va fi complet eliminat.

Si dincolo de aceste explicatii femeile nu beau cat ar bea un barbat pentru ca prin structura lor organismul nu face fata la fel pe termen lung. Riscurile asupra starii de sanatate se amplifica de la cancer la san la boli de inima. Pentru a pastra o limita decenta se recomanda ca acestea sa consume un maxim de 7 pahare pe saptamana.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *