Experienta alergatului- similara cu efectele marijuanei?

Vara a sosit deja, si cu siguranta vrei sa iti petreci concediul la mare, iar pentru a arata cat mai bine inseamna ca a venit timpul sa iti pui o pereche de pantofi sport si un trening confortabil pentru a-i dat drumul la treaba. Cu toate acestea, exista oameni care nu fac activitate pentru a se mentine bine din punct de vedere fizic, ci o fac pentru ca se simt excelent psihic, exercitiile avand un efect asemanator consumului de marijuana.

O multime de oameni isi gasesc linistea atunci cand fac activitatea fizica. Nu se intampla de fiecare data sa se relaxeze, insa, pentru multi dintre ei, acesta este motivul pentru care pot functiona excelent in timpul zilei. Stiinta a demonstrat ca exercitiile de aerobica- cum ar fi alergatul, pot produce anumite substante chimice asemanatoare narcoticelor, in timpul si dupa incetarea exercitiilor.

Se pare ca in creierul uman exista substante naturale chimic, similare compusilor din opiu sau marijuana. Cel mai scurt raspuns pe care cercetatorii pot sa-l ofere este ca aceste substante se numesc endorfine. Un studiu realizat in anul 2008, a constatat ca, in timpul exercitiilor fizice, aceeasi parte a creierului care este responsabila de emotii, determina o explozie de endorfine, ceea ce poate explica sentimentul de euforie in cazul multor sportivi.

Unele dovezi au deomstrat, in mod clar, ca organismul uman pompeaza o substanta chimica naturala, similara cu marijuana, in timpul si dupa exercitiile fizice cu intensitate moderata. Cannabisul este cunoscut ca avand in compozitia sa o substanta chimica similara, care ofera oamenilor un sentiment de relaxare si poate avea un efect impresionant asupra organismului. Spre deosebire de endorfine, care pot fi create doar de neuroni, orice celula din corpul uman poate produce substanta care este similara consumului de marijuana.

Merita sa incerci

Indiferent ca obtii o senzatie de relaxare pe termen lung sau scurt, nimic nu se compara cu traversarea liniei de sosire. Acest tip de emotie este una impresionanta, care poate dura si pana la cateva zile. Indiferent ca e o zi frumoasa afara sau nu, merita sa incerci macar odata, si sa vezi ce efecte are asupra ta.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus