Te-ai gandit de ce esti atat de obosit si fara energie de luni dimineata? Desigur ca agitatia weekend-ului are o contributie insa sunt si cazuri de persoane care indiferent de trucurile de cosmetica sunt pur si simplu mai odihniti. Somnul de care toti specialistii ne spun trebuie sa fie de minim 8 ore. Cand nu se intampla acest lucru intervine o stare de oboseala care te incearca. O alimentatie corecta are si ea contributia sa in ecuatie insa si mici detalii care fac o mare diferenta.

Destabilizarea organismului se poate produce atat cand vine vorba de lipsa de somn cat si de excesul de somn. Cu gandul ca esti liber del a obligatiile de serviciu a lenevi este ceea ce multi isi doresc la un moment dat . Si vei observa tendinta organismului tau de a nu se satura de aceasta stare letargica. Obsinuinta face ca atunci cand vei dormi peste masura sa iti fie parca inca somn si cand nu ai dormit destul sa fie clar aceeasi situatie. Insa asta nu se va traduce prin impunere in viata ta insa ar fi mai indicat ca sambata sa-ti fie zi de relaxare totala in defavoarea zilei de duminica.

Excesele alimentare poarta si ele din vina. De aceea specialistii recomanda ca servirea mesei sa fie la orele pranzului la 11 sau la ora 5 cand nivelul de insulina creste. Desi pentru unii inseamna banalul respectarea obisnuintei organismului tau este ceea ce va face ca ritmul tau sa fie unul bun si acelasi zi de zi indiferent de perioada saptamanii.

In numele unei stari bune pentru un inceput de saptamana la fel in fapt excesele de orice fel ar trebui evitate. Adaugam si starea psihicului care la sfarsit de saptamana aduce aminte de necesitatile si munca de a doua zi si asta face ca starea generala sa fie una dependenta de un stimulent care sa iti suplineasca lipsa de energie.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *