Pentru foarte multi oameni, sa bei o cafea fara o tigara este un lucru de neimaginat. Insa este sanatoasa aceasta combinatie pentru organismul nostru? Evident ca nu. Tigara si cafeaua pot sa-ti provoace intepenirea arterelor, ceea ce iti creste considerabil riscul de a suferi de boli de inima si crize. In acest articol vom vorbi despre alte cateva pericole legate de un consum combinat de tutun si cofeina.

Potrivit unui studiu facut de catre Charalambos Vlachopoulos si colegii sai din cadrul Scolii Medicale din Atena, fumatul si consumul de cafea pot sa interactioneze intre ele si pot sa aiba un efect extrem de negativ asupra inimii tale. Mai mult, conform Dr. Vlachopoulos, fumatul si cafeaua consumate in mod separat pot sa-ti induca si sa creasca riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare grave. Iti poti imagina si singur ca o combinatie a acestor doua substante nocive se poate dovedi si mai dezastruoasa pentru organismul nostru. Potrivit aceluiasi studiu facut de catre Scoala Medicala din Atena, persoanele sub 30 de ani nu au manifestat nici o schimbare grava in starea de sanatate dupa ce acestora li s-a administrat pentru o perioada indelungata un „regim” din cafea si tigara combinate. Totusi, persoanele peste 30 de ani au aratat o reactie extrem de pronuntata la acest stil de viata, lucru ce ajutat la formularea concluziei conform careia persoanele cu varsta peste 30 de ani sunt mult mai predispusi sa sufere de un atac de cord sau boli cardiovasculare legate de consumul combinat de cafea si nicotina.

Asadar, acum ca stii cat de nociva poate fi aceasta combinatie dintre fumat si bautul de cafea, banuiesc ca vei putea fi in masura sa faci o alegere intre a continua acest stil de viata sau a renunta la macar unul dintre aceste doua obiceiuri extrem de nocive pentru sanatatea inimii tale si a sistemului tau circulator.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *