Efecte secundare ale echinacea

Cu toate beneficiile echinaceei ce sta drept un stimulent natural al sistemului imunitar, este usor sa trecem cu vederea cateva dintre efectele secundare ale acestei plante. Oricum, este important sa fim de asemenea constienti  de unele dintre potentialele pericole ale efectelor secundare din partea echinacea, astfel incat sa le putem recunoastem atunci cand apar.

Potentiale efecte adverse ale echinacea

De-a lungul istoriei, oamenii obisnuiau sa foloseasca echinacea ca si tratament pentru otravirea sangelui, malarie, scarlatina, infectii, difterie si a altor afectiuni si boli urate. Utilizarea curenta a echinacea include tratamente pentru dureri in gat, tuse, raceala, gripa, infectii vaginale, ADHD si sindroame ale oboselii cronice.

Multi oameni nu simt nici un fel de efecte secundare atunci cand isi administreaza echinacea pentru afectiunile enumerate mai sus. Oricum, un mic procentaj din acei care iau aceste plante poate resimti urmatoarele simptome. Daca si tu prezinti unul dintre urmatoarele efecte secundare sau orice altceva care pare sa te deranjeze intr-un anumit fel, inceteaza a mai lua echinacea si suna-ti doctorul. Este posibil sa trebuiasca sa incetezi a mai lua echinacea si sa trebuiasca sa incerci altceva.

Dureri de stomac (Stomac deranjat)

Greata si problemele legate de un stomac deranjat sunt unele dintre cele mai comune efecte secundare ale administrarii de echinacea. Cu toate ca este ceva obisnuit, ar trebui sa-ti consulti in continuare doctorul  in legatura cu simptomele durerii de stomac inainte de a continua cu administrarea acelor plante.

Greata sau ameteala

A te simti ametit este un alt simptom comun care nu ar trebui sa fie subevaluat, insa nu te va duce neaparat  la urgente. Daca si tu ai parte de stari de ameteala si de greata , consulta-ti doctorul inainte de a lua din nou echinacea. Din nou, este posibil sa te simti asa si din alte cauze sau pur si simplu sa nu suporti aceasta planta.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus