Dragostea are varsta?

Se spune ca toate se fac la timpul lor. Cand sa fie acesta? Nimeni nu traseaza linii clare de urmat ca un tipar ce ingradeste libertatea fiecaruia. Luand exemplul vietii amoroase sa te casatoresti la o varsta fragila tine de conceptiile fiecaruia insa nu este de condamnat. Ce spun specialistii insa ce perioada propice pentru a te gandi la o relatie?

Ca un curs normal al vietii interesul pentru sexul opus incepe in perioada de pubertate cand fiecare dintre grupele de sexe experimenteaza senzatii si curiozitati pentru ca mai apoi la perioada de pubertate sa intervina si primul iubit, prima dragoste, primul sarut. Ce se intampla insa cand lucrurile nu cunosc aceasta traiectorie? Relatiile de orice fel la o varsta mult prea frageda indiferent daca este vorba de fete sau baieti aduce cu sine probleme ulterioare de comportament si gandire. E ca si cand un copil se vede intr-o lume mare fara putere de a gestiona ce se intampla. Pentru ca este mult mai probabil sa se confrunte cu situatii intre parteneri ce tin de maturitate- cum sunt relatiile intime- la fel de multe sanse sunt ca persoanele in cauza sa ajunga ulterior dificili in comportament. Mai mult decat atat studiile arata ca astfel de tineri sunt predispusi la delincvente, la consum de droguri si alcool.

Pentru cei care isi incep viata amoroasa mult mai tarziu e ca si cand totul vine treptat, cand exista o minte coapta cum spune o vorba din popor. Nimic negativ in acest caz. De asemenea exista o legatura intre cei care au un interes mai mare din punct de vedere educativ si inceperea unei relatii amoroase mai tarziu. Practic asta ar insemna o prioritizare.

In medie se pare ca tinerele isi incep viata amoroasa in jurul varstei de 15,5 ani si cu un an mai tarziu intr-o nota comparativa cu baietii.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus