Stim cu totii ca aceasta bautura foarte cunoscuta pe mapamond aduce o multime de avantaje pentru consumatorii sai, daca este consumata cu moderatie, evident. Insa exista cateva beneficii pe care nu foarte multa lume le cunoaste. Aceste beneficii sunt strans legate de un consum moderat de cafea, dupa cum am mai spus. Pe langa aceasta, pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le poate aduce cu sine, cafeaua trebuie sa fie , in primul rand, naturala. Ma refer aici la faptul ca nu trebuie sa consumi cafea solubila. Clasica, arhicunoscuta, cafea din boabe este solutia atunci cand urmaresti obtinerea unor beneficii dupa cum urmeaza.

Chiar daca iti va suna ciudat, cafeaua te poate ajuta foarte mult la antrenamente. Indiferent daca te antrenezi acasa sau la sala, ar fi bine sa nu uiti sa consumi o cescuta de cafea inainte sa te „bagi” la un antrenament de o ora. Cafeaua iti sporeste debitul sangvin de indata ce a fost ingerata, facand posibila atingerea unui antrenament dur. Vei observa ca iti vor creste considerabil performantele sportive in primele doua ore dupa consumul unei cafelute. Deci, de acum inainte cand mai simti o stare de oboseala inaintea unui antrenament, stii solutia. O cafea si esti pregatit pentru lupta.

Cel de-al doulea beneficiu „ascuns” pe care il aduce cu sine consumul de cafea, este imbunatatirea functiilor cognitive. Nu ai observat vreodata ca te simti foarte „greu de cap” si aparent nu pricepi nimic? Ideea este ca orice om are tulburari de concentrare date de diferiti factori din viata dumneavoastra, insa prin consumul unei cafele intr-un asemenea moment de neclaritate mintala, inconvenientul va disparea pe loc. Mai mult, consumul regulat de cafea va poate imbunatati pe termen lung functiile cognitive, memoria, cat si abilitatile de concentrare. Probabil ca si datorita acestui lucru, pe langa faptul ca trebuie sa stea treji toata noaptea, studentii aleg cafeaua in sesiune.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *