V-ati intrebat vreodata de ce noi, oamenii, suntem atat de diferiti la aspect intre noi cu toate ca apartinem aceleeasi specii? De fapt, cine nu s-a intrebat vreodata? Raspunsul, ei bine, nu-l cunoaste nimeni cu exactitate insa exista o multime de teorii, precum ca asa am „fost creati” sau evolutia ne-a adus in pragul acesta sau asa si pe dincolo. Mie insa imi place sa cred o teorie mai putin cunoscuta de marea masa a populatiei si anume: aspectul tau fizic este dat de popoarele carora le datorezi ascendenta.

Conform acestei teorii, se spune ca oamenii inchisi la ten (negri) si cu ochi caprui isi au ascendenta din popoarele care au avut salasul in zonele calde, apropiate de ecuator sau tropice, pe cand oamenii blonzi cu ochii deschisi la culoare isi au ascendenta din popoarele nordice, care au vietuit in zonele reci, din emisfera nordica. Pe langa culoarea pielii si a ochilor, putem aborda statura si constitutia diferitelor persoane. De exemplu, de unii oameni sunt mult mai inalti si masivi decat altii mai scuzi si mai slabi care, de oricata hrana ar dispune, nu pot ajunge la stadiul de dezvoltare al primului grup mentionat. Raspunsul e simplu: au stramosi diferiti. Astfel, un om care are drept stramosi persoane care „se trag” dintr-un popor unde s-a suferit din cauza lipsei hranei, nu se va dezvolta niciodata la fel de puternic precum unul care isi are ascendenta dintr-un popor unde hrana a fost mult mai usor de procurat si nu a constituit o problema grava.

De ce se intampla lucrurile acestea? Deoarece fiecare om primeste in codul sau genetic informatii referitorare la cerintele care trebuie sa le indeplineasca pentru a supravietui in mediul in care s-a nascut. In zilele noastre insa, genele s-au recombinat intr-o asemenea masura incat ne este extrem de greu sa spunem cu exactitate care ar fi ascendenta noastra. Putem doar specula in linii mari.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *