media

Exista tot felul de diferente intre genurile de mass-media si intre tot ceea ce este conventional si ceea ce este nonconventional. Metodele traditionale de a face reclama ca televiziunea, radio-ul, internetul si bannerele sunt deja cunoscute, insa pe langa acestea, cu timpul au mai aparut si alte tipuri de media care ne pot ajuta sa ne promovam afacerile, sa ne vindem produsele si sa ne cream un nume pe o anumita piata de vanzare.

Social media

In cadrul social media, nu este nevoie ca cineva sa aiba parte de pregatire profesionala atunci cand asigura niste informatii online pe bloguri, forumuri, poll-uri si lucruri ca incarcari video, impartasirea de poze, trimiterea de emailuri si asa mai departe. Acest lucru se bazeaza mai mult pe practica si pe uzul continuu. In cadrul social media, ai parte de o audienta la scara larga si o atingere a pietei tinta mult mai extinsa.

Acest mediu este disponibil utilizatorilor la un pret rezonabil sau chiar gratis. Informatiile pot fi schimbate, editate sau modificate dupa felul in care isi doreste un anumit utilizator. Social media este o interfata rapida, care se actualizeaza singura in cateva secunde doar si este accesata in aceeasi zi de cat mai multe persoane si din mai multe locuri.

Termenul de valabilitate nu este un atribut in cazul social media, de vreme ce aceste fisiere sunt salvate fie pe anumite site-uri, fie pe un dispozitiv propriu al cuiva. Social media este mult mai imbunatatita din punct de vedere digital si se actualizeaza incontinuu cu comentarii la zi si cu anumiti parametri.

Media traditionala

Acest tip de media necesita ca cineva sa aiba anumite cunostinte si experienta in acest mediu, cu abilitati si aptitudini speciale de expertiza. Acest tip de media este la scara larga si cuprinde o audienta tare mare. Informatiile in cadrul media traditionala trebuie sa fie detinute in mod public sau privat inainte ca acestea sa fie disponibile oamenilor de peste tot din lume.

Odata ce informatia este printata sau acordata cuiva, nu mai poate fi editata sau schimbata. Intervalul de timp este mai lung si nu este atat de instantaneu ca in alte tipuri de social media.

De Admin

Un comentariu la „Diferente intre media traditionala si social media”
  1. Am facut publicitate si diferenta intre media obisnuita si cea nonconventionala este de la cer a pamant..in timp ce media traditionala da mereu roade, celalalt tip are un aer mai proaspat si atrage atentia tot mai mult in ultima vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *