mituri tehnologice

Despre unele mituri tehnologice

Se spune, de exemplu, ca telefoanele mobile tinute prea aproape si prea mult timp alaturi de noi ne pot provoca la un moment dat cancer si alte afectiuni destul de urate si grave. Emiterea de energii negative si de radiatii creata de telefoane ar putea duce la imbolnavirea si infectarea organismelor noastre.

Daca tot se spune asta, nu cred ca nu este in totalitate adevarat, pentru ca unde nu se foc nu iese fum, nu-i asa? Si cu toate acestea, nici un caz de cancer nu a fost corelat cu folosirea telefoanelor mobile si cu prea indelunga lor utilizare. Nu exista nicio dovada stiintifica cum ca aceste dispozitive tehnologice ar afecta intr-o oarecare masura buna functionare a trupurilor noastre. Asadar, mitul este fals.

De asemenea, un alt mit legat de tehnologie si de folosirea indelungata a dispozitivelor tehnologice este constituit si de faptul ca laptopurile care ar fi tinute in poala, ar putea duce la infertilitate, mai ales infertilitate masculina. Rezultatele studiilor care au dezbatut asupra acestui subiect sunt false, sunt doar inventate pentru a ne crea o stare de panica generala la adresa folosirii prea multor dispozitive moderne.

De asemenea, ca si in cazul telefoanelor mobile tinute aproape de corp, la fel si in cazul laptopurilor, nici un caz de cancer sau de alta afectiune nu a fost pus sub folosirea prelungita a laptopurilor in zona organelor genitale masculine. Asadar, toate rezultatele studiilor de pana acum legate de acest subiect sunt false si nereale, deci mitul este fals, doar un alt mit menit sa ne seprie.

Un alt mit grozav si care poate fi destul de credibil este si cel cum ca Mac-urile de la Apple nu pot fi virusate si nici hackuite de nimeni datorita sistemului bine pus la punct de protectie al datelor. Si acest mit este fals pentru ca insisi cei de la Apple si-au schimbat declaratia de pe site-ul oficial, in care sustin ca lucreaza constant la descoperirea de noi tehnologii menite sa ne protejeze calculatoarele.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus