ingrijire porcusori guinea

Despre ingrijirea porcusorilor de guinea

Morcovii sunt buni pentru porcusorii tai de guinea, insa nu in fiecare zi. Aceste animalute nu fac prea frumos atunci cand sunt hranite cu alimente care au un continut mare de zaharuri. Nu este suficient sa ii feresti de mancarea procesata si saturata. Legumele ca morcovii care vin intr-un continut foarte mare de zahar sunt buni doar pentru anumite ocazii speciale.

De vreme ce toate fructele au un continut mare de zahar in ele, ar trebui sa fie privite si considerate mai degraba niste rasfaturi ocazionale si nu sa fie incluse in dieta zilnica a porcusorilor de guinea.

Pentru dieta zilnica a porcusorului tau de guinea ai putea alege urmatoarele alimente bune pentru rozatoare:

  • Boabe de porumb dulce. Pocusorul tau de guinea ar putea sa fie rasfatat cu cate o boaba sau doua de porumb dulce in fiecare zi. Acestor animalute le plce porumbul mai ales cand este proaspat si crocant.
  • Rosii. Porcusorilor de guinea le plac tot felul de rosii-cherry, Roma, de tip strugure. Acestea sunt pline in vitamina C. Ar trebui sa te asiguri ca porcusorii tai de guinea nu mananca mai mult de un sfert dintr-o rosie normala intr-o zi, totusi.
  • Patrunjel. De vreme ce porcusorilor le place patrunjelul crocant, ar trebui sa te asiguri ca il primesc in fiecare zi, dar nu mai mult de cateva fire.
  • Laptuci. Porcusorii pot sa manance doar cate putine laptuci in fiecare zi. Pot face pietre la rinichi daca mananca mai mult decat ar trebui zilnic.
  • Ardei. Ardeii rotunzi sunt bogati in vitamina C iar porcusorilor de guinea le place foarte mult. Este o idee foarte buna sa le dai sa manance cat mai variat dintr-o gama bogata de culori de ardei-portocalii, galben, rosu si verde, insa asigura-te in primul rand ca sunt organici.

Oricum ar fi, daca iti iubesti micul porcusor de guinea ar fi bine sa ii diversifici meniul si sa ai grija sa ii dai tot ce ii trebuie, dar mai ales apa si putin fan.

Articole create 411

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus