Dependenta de dulciuri

Cei care tin dieta se plang mereu de greul pe care il intalnesc cand vine vorba de a rezista tentatiei de a manca dulciuri. Acestea ingrasa, au o cantitate mare de zahar si pe cat de placute si un deliciu pentru papilele gustative pe atat de daunatoare cand vine vorba de starea de sanatate.

De fapt ce nu multi stiu este ca multe din produsele dulci pe care le consumam contin o cantitate de zahar ce nu este departe de a provoca dependenta. De multe ori chiar se intampla asta si pe cat de banal ti se pare de fapt dependenta de dulciuri este la fel ca orice alt viciu.

Desi nu este recunoscut la adevarata sa putere de a declansa dependenta zaharul este fara doar si poate de evitat. Pe cat posibil. Si cand incepi sa ai semne ale dependentei este clar un semnal de alarma. Desigur, se manifesta prin lipsa de putere de a rezista produselor de acest gen.

Ce este socant este ca zaharul activeaza la nivelul creierul aceleasi zone ca si cand ai consuma droguri. Pentru ca se elibereaza dopamina, responsabila cu starea de bine se coreleaza consumul de zahar sub orice forma ca o modalitate de a primi o recompensa. Cei mai slabi din acest punct de vedere sunt cei mici ce cad prada foarte usor unor astfel de produse cand nu exista o masura.

La o astfel de situatie se adauga si riscul de a dezvola diabet. De la sine inteles ca avem nevoie de masura a nivelului de zahar pe care il consumam zilnic conform specialistilor un barbat ar putea consuma fara sa aiba probleme in jur de 37 grame de zahar, in timp ce o femeie poate consuma un maximum de 25 de grame pe zi. Cu toate acestea este destul de greu sa pastrezi o astfel de limita de vreme ce multe produse au continut ascuns de zahar.

 

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus