Atunci cand vine vorba despre implinirea sau satisfactia in viata, un lucru este general valabil si anume, nu putem niciodata sa fim multumiti pe deplin. Implinirea de sine, satisfactia sau starea de multumire sunt toate cuvinte care par a fi de nesesizat si de neconceput pentru noi, indiferent de cat de bine ne-am descurca in viata. Hai sa descoperim impreuna in continuare care ar fi cauzele pentru care oamenii se pare ca au o problema in a atinge o viata fericita.

Asa trebuie sa fie!. Natura ne-a dat posibilitatea de a fi mereu intr-o continua sete pentru dezvoltare, cunoastere si imbunatatire, in general, a calitatii vietii noastre. Acesta se pare a fi motivul principal pentru care am si evoluat ca specie, insa este si acelasi motiv care ne face sa fim mereu nemultumiti de ceea ce avem.

Compararea cu ceilalti. Raul pe care putem sa ni-l facem noua insine atunci cand incepem sa ne comparam cu altii este mult mai nociv decat toate viciile din lume adunate. Ideea este ca avem tendinta sa fim mereu mai buni decat cel de langa noi, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, avem tendinta sa devenim extrem de depresivi si de frustrati.

Nevoia de schimbare. Indiferent daca o ducem bine sau rau, este in natura noastra sa ne dorim sa ne schimbam. Problema este ca nu intotdeauna ne vom schimba in bine atunci cand vom alege aceasta cale a schimbarii, asta rezultand iarasi intr-o senzatie ca nu suntem buni de nimic.

Influenta sociala. Pe departe, cel mai important factor care vine in discutie atunci cand vine vorba despre calitatea vietii noastre si cum o percepem este societatea. Societatea mereu a dictat modul cum trebuie sa fim si ceea ce trebuie sa facem, iar atunci cand nu suntem in concordanta cu cerintele acesteia, avem tendinta sa dramatizam si sa devenim tristi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *