De ce sa nu folosesti WordPress pentru a trimite email-uri newsletter

Wordpress vine cu o optiune incorporata de trimitera mail-uri folosind functia PHP mail. Sunt cateva plugin-uri WordPress ce se folosesc de aceasta functie pentru a-ti permite sa trimiti newsletter-e abonatilor. In acest articol vom explica de ce nu trebuie sa folosesti niciodata WordPress pentru a trimite mail-uri newsletter.

De ce ar trebuie sa iti iei lista cu abonati in serios?

Importance of email marketing

Lista ta de mail-uri e una din cele mai efective instrumente de comunicare. Te ajuta sa aduci utilizatori inapoi pe site-ul tau. Te ajuta sa iti cresti vanzarile, sa iti promovezi produsele si sa construiesti incredere in jurul brandului tau. Daca inca nu faci asta, ar trebui sa incepi sa-ti construiesti lista de mail-uri imediat.

Vei vedea ca fiecare blogger sau site serios iti va recomanda sa folosesti servicii profesioniste de trimitere newsletter-e cum ar fi Aweber sau MailChimp in loc sa folosesti WordPress. Haideti sa vedem de ce.

In primul rand, in momentul in care folosesti un plugin ce se bazeaza pe PHP si functia de mail a WordPress, exista mari sanse ca mail-ul tau sa ajunga in folderul SPAM.

Providerii de mail ca gmail, yahoo, etc. au tool-uri spam ce iti vor marca mail-ul tau drept spam din mai multe motive. De exemplu, serverul ce primeste mail-ul tau se uita la inregistrarile SPF pentru a determina daca serverul tau are sau nu permisiunea de a trimite mail-uri. Daca ceva este suspicios, mail-ul va ajunge imediat in spam.

Mai mult decat atat, softurile se uita si la adesa IP. Daca ai host pe un IP si mai sunt si alte persoane care au host pe acelasi IP, orice activitate suspicioasa va considera adresa IP ca fiind una de pe care se trimite SPAM. Astfel, orice mail trimis de pe acea adresa de IP, va fi considerat SPAM.

Sunt o multime de alti facturi si de alti algoritmi pe care le folosesc providerii de mail.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus