De ce sa nu folosesti telefonul in timp ce mergi

Am vazut in filme insa si in realitate: sa trimiti mesaje pe telefon in timp ce mergi reprezinta un risc la care te expui. Ar putea fi chiar mortal spun specialistii. Pentru ca echilibrul este afectat si atentia este intr-o cu totul alta directie decat cea de mers fiecare pas ar putea sa te conduca acolo unde nimeni nu si-ar dori.

Cel mai adesea scrierea de mesaje pe telefon in timpul mersului face ca persoana in sine sa devina ca niste roboti. In ceea ce priveste mersul exista tendinta de incetini ritmul, sa devieze de la drumul corect si mai mult decat atat se observa si o tendinta in miscarile capului dintr-o parte in alta. Pentru ca interesul este acela de a se concentra pe taste, la telefon sunt incordati. Echilbrul este afectat fara doar si poate.

Nu este de mirare ca multe din accidente se produc din cauza neatentiei in timpul mersului cand telefonul mobil este folosit. In ceea ce priveste condusul folosirea telefonului nu este permisa insa ramane problema pentru pietoni de asemenea, cei care se avanta sa treaca strada fara sa se asigure sau pur si simplu coboara din autobuz, calca prost pe trotuar sau se lovesc de obiectele din jur.

Un singur exemplu ne dovedeste cat de grava este situatia. In Marea Britanie un raport arata ca in fiecare zi 17 accidente care se produc au la baza neatentia pentru ca preocuparea era aceea de a scrie mesaje. Astfel ca incercand sa se militeze pentru siguranta vietii pana la urma unii iau masuri. In New Jersey pietonii care scriu mesaje in timp ce merg sunt amendati. Dupa ce s-a constatat ca lumea se accidenteaza parca fara sa doreasca asta din cauza telefoanelor autoritatile au impus o lege care sa pedepseasca in ideea de a trezi la realitate pe cei care nu isi dau semaa ca un astfel de obicei poate fi uneori chiar mortal.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus