Se stie, o ceasca de cafea stimuleaza si te revigoreaza la inceput de zi. Cel mai adesea ne trezim mai bine cu o cafea preparata dupa gust. Insa beneficiile nu se opresc aici. Si cum cercetatorii descopera noi motive pentru care ar trebui sa bem cafea nu este de evitat nici cand vine vorba de a scapa de constipatie. Dar o ultima cercetare dovedeste clar ca o ceasca de cafea pota sa contribuie la un nivel optim de memorie vizuala.

Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimor sustin mai nou ca in ceea ce priveste cafeina aceasta stimuleza anumite amintiri de cel putin o zi. Cu alte cuvinte vom retine mai bine ce s-a intamplat la birou, detalii pe care poate pana acum nu le aveam in vedere prin simplul fapt ca nu eram preocupati de astfel de detalii. Cafeaua insa contribuie si in acest sens.

Mai mult decat atat motivele pentru care ai dori sa bei cafea se pot corela cu alte beneficii aduse de aceasta bautura. Spre exemplu desi pana acum teoriile sustineau ca femeile gravide nu au voie sa serveasca cafea un consum redus fata de cele care nu sunt insarcintate de fapt poate relaxa. Sau, cafeaua poate ajuta digestia si implicit asta in perioadele de dieta poate fi un plus. Te ajuta sa elimi retentia de apa si te stimuleaza sa ai o mai mare rezistenta fizica, partea de completare in curele de slabire.

Totodata cafeaua se pare ca prelungeste viata. La propriu. Se pare ca in timp cafeaua poate tine la distanta dezvoltarea unor varii probleme de sanatate, spre exemplu bolile cardiovasculare. Astfel ca cercetatorii spun ca in procent de 10% si 18 in cazul femeilor cafeaua poate prelungi viata. Nu in ultimul rand aceasta previne cancerul. Ai suficiente motive sa consumi cafea?

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *