De ce ascult muzica comerciala

Poate ca de multe ori condamnati, de multe ori desconsiderati si intelesi gresit, persoanele care asculta muzica comerciala au categoric motivele lor. Bineinteles, si eu ascult muzica clasica, si eu ascult muzica de camera, muzica rock, muzica veche, jaz si multe altele insa in mare sunt ascultator de muzica comerciala (manele doar dupa o seara de baut, de preferat dupa miezul noptii, de preferat la lautari).

Exista o vorba care spune ca gusturile nu se discuta ci se educa. Ei bine, cred ca e inteleasa gresit aceasta fraza si ca multi o folosesc astfel gresit atunci cand vorbim de preferintele in materie de muzica. La urma urmei, intr-o societate democratica toata lumea e indreptatita sa asculte orice.

Totusi, imi place sa-mi justific alegerile si am cea mai buna justificare pentru faptul ca ascult muzica comerciala. Justificarea mea nu e buna prin natura ei ci e buna prin natura motivului pentru care eu ascult muzica comerciala.

Mai exact?

Mai exact ascult muzica comerciala pentru ca asta canta la orice bar, la orice restaurant, la aproape toate radiourile. In plus, orice iesire intr-un club sau discoteca inseamna inevitabil contactul cu muzica comerciala si nici nu stiti cat de bun e sentimentul: „stiu piesa asta” si momentul in care incepi sa canti la unison cu o gasca intreaga.

Al doilea mare motiv pentru care ascult muzica comerciala este dat de obiectivul muncii mele. Lucrez in calitate de content writer si meseria asta presupune multe provocari dintre care si concentrarea. Personal, orice sunet care nu e direct in urechile mele e deranjant si nu ma lasa sa ma concentrez.

Orice tip de muzica ofera la un moment dat o stare, stare care din nou te poate de-concentra. Muzica comerciala in schimb este atat de comuna incat lasa in urma doar cateva beat-uri pe care oricand ma pot concentra si pot lucra in voie.

De-al dracu si de amibitios, mai zi ceva!

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus