Stiai ca Poti obtine date pretioase referitoare la vizatorii site-ului tau wordpress cu ajutorul uneltei Facebook Insights? Mai mult, stiai ca asa dupa cum spun oficialii Facebook, zilnic peste 10.000 de site-uri noi integreaza diferite plugin-uri Facebook in site-ul lor? Stiai ca 3 sferturi din utilizatorii internetului au un cont de Facebook pe care itnra regulat?

Acum ca stii toate aceste lucruri, imagineaza-ti cam ce comoara ar putea reprezenta datele referitoare la vizitatorii site-ului tau care in proportie de peste 50% sunt logati pe Facebook in timp ce te viziteaza. Facebook insights preia aceste date si ti le pune la dispozitie gratuit, daca iti integrezi site-ul. Este vorba despre diverse date referitoare la varstele vizitatorilor tai, sexul lor, locul de unde te viziteaza. Astfel iti poti realiza diverse scheme cu grupele de varsta care te viziteaza cel mai mult, cu locatiile unde site-ul tau este cel mai popular, daca este preferat mai mult de barbati sau de femei etc.

Mai mult decat atat, poti afla prin intermediul Facebook Insights paginile ideale pentru plasarea butoanelor de like, share, send sau plugin-ul Facebook Comments. O mina de aur in cazul unei afaceri si de ce nu, chiar si in cazul unui blog.

Cum integrezi site-ul tau cu Facebook Insights?

Simplu. Prima data instalezi plugin-ul numit Facebook Open Graph Meta Data. Il gasesti direct de pe platforma. Il instalezi, il activezi si apoi mergi la setari pentru a introduce id-ul tau. ID-ul il vei prelua de aici: http://graph.facebook.com/id. Trebuie sa fii pe contul personal, nu e fan page sau pe aplicatie.

Asigura-te ca folosesti plugin XFBML pentru facebook like pentru ca Insights sa poata prelua datele. La final, mergi la Facebook Insight Page si da click pe „Insight for my Website”. Introduci numele site-ului tau, il adaugi la contul personal si te poti bucura mai apoi de toate datele pe care ti le va oferi.

De Admin