Curiozitati despre lumea in care traim- partea II

Intr-un articol de zilele trecute, vorbeam despre cateva dintre cele mai uimitoare lucruri pe care nu le stiam, referitor la lumea in care traim. Sa nu credeti insa ca au fost singurele pentru ca astazi venim cu o colectie nou nouta cu lucruri pe care nu le stiati, despre lumea in care traim.

Multe din ele sunt comparate cu noi, oamenii. Astfel aflati ca spre deosebire de noi, furnicile nu dorm absolut niciodata ci doar… se intind sa se dezmorteasca. Deasemenea, doar cimpanzeii si cotofenele au capabilitatea de a-si recunoaste imaginea in oglinda… ca noi.

Tot ca noi, oamenii, doar bufnitele pot sa distinga culoarea albastra. Noi insine, uitam ce invatam intr-o zi, in proportie de 80%. Imaginati-va cum am fi daca am retine macar 50%. Ar putea suna ciudat insa din cauza faptului ca in momentul in care s-a construit biblioteca Universitatii din Indiana, Usa, nu s-a luat in calcul greutatea cartilor, ea se scufunda in fiecare an cu peste 2 centimetri.

Este pentru prima data in istoria planetei pe care locuim, cand persoanele de peste 60 de ani sunt in numar mai mare decat copiii sub 5 ani. Romanii sunt saraci?! Ei bine, 1 din 5 oameni din lume, are un venit de 1 dolar pe zi.

Cele mai mari cresteri ale preturilor in domeniul imobiliar, s-au inregistrat in Irak. De la 15.000 de dolari, preturile au ajuns astazi la 150.000 de dolari. Si daca tot vorbim de numere, 17.500 de scoli s-ar fi putut ridica cu bani investiti in razboiul din Irak de catre SUA.

La oricare din loterile din lume puteti castiga mai greu marele premiu decat puteti muri in timp ce va indreptati spre loterie. Stiati ca v-ati nascut fara rotule? Daca nu, aflati ca ele se formeaza abia intre 2 si 6 ani.

In medie, avem cate 140 de vise pe an. Acest lucru este posibil pentru ca cel mai lung vis dureaza maxim 5 secunde. Pentru mai multe astfel de lucruri interesante, urmariti-ne articolele vitoare.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus