Cum sa-ti alegi un ventilator pentru microprocesorul tau?

Ventilatorul procesorului tau se incalzeste prea rapid? Inseamna ca ai nevoie de unul nou. In acest articol vom vorbi despre ventilatoarele pentru procesoare si ceea ce ar trebui sa stii inainte sa iti alegi unul.

Este foarte bine de stiut ca ventilatoarele si radiatoarele care vin in dotare odata cu unitatea ta centrala nu sunt de cea mai buna calitate si va trebui eventual sa-ti cumperi singur unul de cea mai buna calitate. In continuare voi puncta cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de achizitionarea unui ventilator pentru microprocesorul tau.

  • Verifica compatibilitatea dintre socket-ul calculatorului tau pentru ventilator si ventilatorul pe care urmeaza sa-l achizitionezi. Daca nu vei tine cont de acest factor, vei observa ca procesorul tau sau ventilatorul vor ajunge eventual sa se incalzeasca prea repede.
  • In al doilea rand, trebuie sa tii cont de factorul de zgomot al ventilatorului. Chiar daca ti-ai gasit un ventilator care aparent se potriveste nevoilor tale din mai multe privinte si esti gata sa-l achizitionezi. Opreste-te, cel putin pana cand ai verificat nivelul de zgomot pe care il produce cooler-ul de care esti interesat, deoarece o problema cu acesta si un grad ridicat de zgomot s-ar putea dovedi extrem de deranjanta pentru tine si experienta ta din fata calculatorului.
  • Pe langa cei doi factori mentionati mai sus, trebuie sa iti alegi ventilatorul in functie si de temperatura ambientala a camerei sau spatiului in care urmeaza sa-l folosesti. Daca esti convins ca te vei folosi de PC-ul tau intr-un spatiu in care temperatura este destul de scazuta, atunci nu vei avea nevoie de un ventilator de o putere extraordinara. Pe de alta parte, daca esti constient ca va trebui sa lucrezi intr-o incapere in care temperatura este mai ridicata, va trebui sa-ti alegi un ventilator care sa faca fata cerintelor de racire existente.
Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus