Universul tehnologic si in special cel al smartphone-urilor, vin astazi cu mai multe plusuri dar si cu diverse provocari si pericole. Unul din cel mai important fapt este acela ca pentru achizitionarea unui smartphone foarte bun, vei investi in general o suma foarte apropiata de pretul unui laptop. Odata cu aceasta, vin inteles si pericolele. De pierdut, il poti pierde ca si pana acum. Peste tot in lume, sunt mari sanse ca daca ai pierdut un smartphone, sa gasesti prea putine persoane care sa-l innapoieze.

Mai mult decat atat, avand in vedere valoarea unui astfel de gadget, tentatiile pentru hoti sunt astfel si mai mari intrucat remuneratia pentru un astfel de dispozitiv furat, este categoric pe masura. Avand in vedere asa cum am spus ca investesti aproape cat intr-un laptop in momentul in care achizitionezi un astfel de dispozitiv, trebui ca atentia ta sa fie sporita si masurile de siguranta pe care ti le iei, la fel.

De curand un prieten si-a pierdul un Samsung Galaxy S III si era panicat ca nu il poate recupera. Mai mult decat atat, si-l luase in rate si inca mai avea de platit aproape jumatate din suma. L-am intrebat din prima clipa in care m-a sunat si m-a rugat sa-l ajut, daca nu are cont pe findmymobile.samsung.com.

Mi-a spus ca nu si in momentul ala m-am enervat la culme. Ai la tine un telefon de 20 de milioane, nici nu l-ai terminat de platit si nici n-ai profitat de toate masurile de siguranta in plus, care iti sunt puse la dispozitie in mod gratuit. Din fericire pentru el, si-l „pierduse” sub presul de la masina si pana l-a urma l-a recuperat. In clipa imediat urmatoare l-am pus sa-si faca cont pe findmymobile.samsung.com pentru ca oricand isi pierde telefonul, sa il poate bloca, sa il poata identifica prin intermediul GPS, sa poata sterge oricand toata informatia de pe el, daca e irecuperabil.

De Admin