La fel ca un barbat ce merge la sala in fiecare zi pentru a mai pune ceva masa musculara pe el si pentru a-si antrena si dezvolta corpul pentru activitatile viitoare la care se va supune, asa si o persoana ce doreste sa isi imbunatateasca calitatile creierului, gandirea, planificarea, memorarea si toate celelalte procese pe care le implica o activitate celebrala sanatoasa.
Asa cum spunea si Albert Einstein la un moment dat „O persoana nu ar trebui sa urmareasca scopuri care sunt usor de indeplinit. O persoana ar trebui sa dezvolte un instinct pentru care cineva de abia sa poata sa indeplineasca ceva si asta prin eforturi marete”.
Aceasta afirmatie reprezinta tot ceea ce ar trebui sa stim depsre creier. Cu suficienta atentie si concentrare, creierul cuiva poate surprinde cu adevarat prin forta si abilitatile proprii. A te subaprecia pe tine insuti te poate retine de la calea spre succes. Atunci cand oamenii incep sa creada in propriile forte, adeseori trec si de ceea ce odata li se parea imposibil.
Organizatii ca Lumosity ofera antrenamente fantastice pentru creier. Cu puzzle-uri si jocuri desemnate pentru a creste neuroplasticitatea, Lumosity a fost creata pentru a ne provoca cutiutele magice sa faca noi si noi conexiuni.
Una dintre cele mai mari bune solutii de rezolvat probleme, cei cinci „de ce” inca ne asigura un inceput solid pentru descoperirea radacinilor unei probleme. A adresa o intrebare face din creierul tau sa lucreze in gasirea unei solutii bune pentru aceasta, a unui raspuns pertinent. In loc de a ne ingrijora in legatura cu o problema, mai bine ar fi sa ne intrebam de ce in prima instanta.
Tehnologia face minuni pentru lumea moderna, insa in unele situatii si feluri, dependenta tehnologica opreste capacitatea creierului de a mai gasi rezolvari la probleme, de a se adapta la noi medii inconjuratoare si de a face fata la noi situatii. Mai bine ar fi sa incercam sa ajungem undeva fara ajutorul unui GPS, de exemplu.