memorie

Exista o multime de metode in lumea online care iti promit ca te ajuta sa iti dezvolti memoria si inteligenta. Cel mai adesea, se recomanda consumul de medicamente care contin lecitina, insa, din pacate, pe site-urile de specialitate nu se gasesc si efectele negative pe termen lung care pot sa isi faca aparitia daca incepi sa consumi asa ceva.

Daca intr-adevar iti doresti sa iti imbunatatesti capacitatea de inteligenta incearca sa inlocuiesti activitatea de a sta la televizor cu o alta actiune. Incearca sa completezi un rebus sau sa faci un puzzle, pentru ca in acest fel iti vei mentine mintea antrenata tot timpul. Puzzle-ul determina o incurajare a gandirii logice, astfel ca iti va usura procesul de rezolvare a unor probleme. De asemenea, iti va imbunatati si alte aspecte ale vietii- pe aceasta cale vei reusi sa elimini stresul care il acumulezi pe timpul zilei.

Mens sana in corpore sano

Citeste. Traim in secolul tehnologiei, astfel ca e putin cam dificil sa mai citesti o carte cu pagini de hartie adevarate. Chiar si asa, nu prea ai timp sa mai pui mana pe o carte din cauza ca esti foarte ocupat cu activitatile de la munca. Insa, atunci cand iei o pauza nu trebuie neaparat sa citesti o carte, ci poti sa gasesti un avantaj al erei tehnologice. Exista mii de articole stiintifice pe Internet, astfel ca nu ai nicio scuza pentru faptul ca nu ai timp sa citesti. Poti gasi articole din domenii diferite, iar pe aceasta cale poate vei reusi sa iti mai schimbi punctul de vedere in anumite domenii. Cititul reprezinta una din cele mai importante metode folosite pentru a mentine o activitate sanatoasa a creierului.

Nu in ultimul rand, incearca sa adopti un stil de viata sanatos. Nu renunta la micul dejun- pentru ca e masa care iti da startul la inceputul fiecarei zile. De asemenea, nu uita ca mesele tale trebuie sa fie bogate in fructe si legume, astfel incat sa dai dovada de un randament maxim de-a lungul zilei. Nu uita ca si exercitiile fizice contribuie la o stare psihica excelenta.

De Admin