WordPress are un media uploader si capacitati de editare a imaginilor. Totusi, daca ai un blog de fotograf sau un blog pe care continutul de baza consta in imagini, atunci vei vedea ca WordPress nu are un sistem special de sortare a imaginilor sau a altor tipuri de fisiere media. Ii lipsesc de asemenea si cateva capacitati ce ti-ar permite sa cauti imagini pe un site. In acest articol va vom arata cum sa tag-uiti imagini in WordPress cu WordPress Media Tagger. Folosind-ul alaturi de o tema pentru fotografie, poti creea un site superb.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa instalezi si sa activezi plugin-ul WP MediTagger. Dupa activare, mergi la Settings respectiv Media Tagger pentru a sorta imaginile si pentru a configura optiunile plugin-ului.

WP Media Tagger este succesorul plugin-ului WordPress Image Tagger. Functioneaza cu tag-urile posturilor existente asa ca daca nu ai creat nici un tag, plugin-ul iti va cere mai intai sa creezi o lista de tag-uri. Mergi la Posts respectiv Tags pentru a adauga tag-urile pe care vrei sa le folosesti pentru imaginile tale in media library. Daca deja folosesti tag-uri pentru posturile tale, pagina de setari a plugin-ului WP Media Tagger va arata taguri sub fiecare imagine. Selecteaza tag-urile pe care vrei sa le folosesti si apasa pe Set respectv Next.

Tagging Images in WordPress Media Tagger

Dupa ce ti-ai tag-uit imaginile, trebuie sa pregatesti o pagina de cautare. Creaza o noua pagina in WordPress. Tot ce trebuie sa faci,este sa scrii in ea urmatorul cod si sa publici pagina.

[mediatagger]

Iata cum va arata pagina de cautare:

Image search page with tag cloud

Speram ca acest articol v-a fost de ajutor in incercarea de a sorta imaginile pe site-ul vostru. Daca folositi ceva mai bun, nu uitati sa impartasiti si cu noi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *