Mi-am mutat de curand magazinul, si in plus fata de toate problemele mari existente, de la inchirierea de stivuitoare si pana la lipsa de somn, a trebuit sa am de-a face cu lucruri cum ar fi energia trifazica, o variatie de  furnizare a energiei folosita de obicei pentru echipamentele mai mari. Vechiul magazin pe care il detineam avea asa ceva, insa noul magazin nu dispune de asa ceva. Asadar, a trebuit sa inteleg mai intai de toate ce este energia trifazica si cum as putea sa convertesc  o masinarie de la a functiona din stadiul obisnuit monofazat la stadiul trifazic.

Pentru mine, impactul a fost limitat din cauza faptului ca doar compresorul de aer avea un motor trifazic. Unele dintre echipamentele de sudare au functionat in mod trifazic, insa pot fi convertite cu usurinta a functiona chiar si in mod monofazat. Motoarele electrice de la Braco pot face ca acest lucru sa devina realitate. Curentul alternativ face doar ceea ce presupune si numele sau si alterneaza ciclic, prima data curgand intr-o directie intr-un circuit si apoi inversandu-se actiunea si curgand in partea cealalta.

In timp ce se intampla acest lucru, magnitudinea voltajului asigurat variaza in mod continuu intre o amplitudine maxima pozitiva si negativa. Energia trifazata din cadrul motoarelor trifazate de la Braco ofera trei curenti alternativi-in esenta trei servicii electrice separate-separati uniform intr-un unghi de faza. Designul motoarelor electrice trifazate, cu un set de bobinaje pentru fiecare faza, este foarte eficient si permite motoarelor trifazate sa atraga in mod semnificativ mai putin curent decat in cazul unui motor monofazat echivalent.

Pasionatii de acasa si proprietarii de magazine mici  se confrunta destul de des cu problema echipamentului trifazat, cu nici un serviciu in trei faze. Din fericire, exista mai multe moduri de a construi acest echipament-de obicei mare, valoros si destul de util-si de a-l aduce inapoi la viata. Atunci cand exista doar una sau doua utilaje si motorul  se afla intr-o configuratie  pe care nu o poti intelege, inlocuitul motorului cu un motor monofazat poate fi cea mai simpla solutie de a o scoate la capat.

Principalul dezavantaj este, totusi, acela ca motorul monofazat echivalent  va atrage in mod semnificativ mai mult curent  si va fi mai mare ca dimensiune. Un alt dezavantaj este costul cam mare al unui nou motor electric gigant. Un convertizor static de faza este o alta metoda de a porni un motor trifazic. Un asemenea tip de motor nu poate porni pe baza unei energii de o singura faza, insa poate rula pe el odata pornit. La pornire, un convertor static ofera doar temporar al treilea stalp al energiei trifazice prin descarcarea condensatorilor de pornire.

Odata ce motorul este gata de a se porni, convertizorul static pur si simplu trece prin sursa de alimentare monofozata  la care este conectat. Oricum, convertizoarele statice sunt mai putin scumpe decat convertizoarele de faza rotativa. Eu am ales sa inlocuiesc pur si simplu motorul de la compresorul meu de aer cu un motor monofazat. Trebuia sa reconfigurez oarecum demarorul motorului, insa acesta a fost un proces relativ simplu. Daca magazinul meu avea un echipament mai degraba trifazic, probabil ca as fi sfarsit cu instalarea unui convertor rotativ.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *