contabilitatecontabilitate

Oamenii isi pornesc propriile afaceri in fiecare zi. Daca te gandesti si tu sa li te alaturi, probabil ca ai deja o viziune  despre cum iti doresti sa arate afacerea ta. Ceea ce poate sa te incante cel mai tare legat de businessul tau este produsul sau serviciul pe care il ai de oferit pe o anumita piata, succesul pe care ti-l imaginezi a-l avea si libertatea  stilului de viata care esti sigur ca va sosi cat de curand sau in timp.

Ceea ce totusi te plictiseste sau chiar te inspaimanta este gramada de numere cu care va trebui sa ai de-a face la un moment dat sau mereu. Vei fi intrebat desspre anumite lucruri din afacerea ta la care nu vei putea raspunde decat printr-un zambet sau o privire pierduta. Contabilitate? Declaratii de profit si de pierderi? Proiectari, plati de salarii, cum?

Fie ca iti doresti sa creezi picturi fine pe panza sau iti doresti sa vinzi anumite lucruri la o taraba pe strada, tot vei avea nevoie de o forma de contabilitate si de niste servicii pe care le gasesti aici. Poate ca tu crezi ca aceste servicii de contabilitate au legatura doar cu numerele pur si simplu, insa este vorba despre mult mai mult de atat.

Contabilitatea de afaceri este un instrument care te ajuta sa tii socoteala la ceea ce a produs afacerea ta, ceea ce face aceasta in prezent si ceea ce va face pe viitor. Contabilitatea poate fi un pic ca si cum ai picta ceva si poate imprumuta putin si din rezolvarea unui puzzle. Insa, in ciuda reputatie sale si a numerelor implicate, acest serviciu poate sa fie chiar distractiv.

Primul pas pentru a face ca acest serviciu sa para mult mai distractiv este insasi a te prinde de terminologia acestui termen. Daca inima iti bate cu putere atunci cand cineva te intreaba despre bilant, te poti calma prin invatarea a ceea ce inseamna de fapt un bilant lunar sau anual si felul in care acest lucru te poate ajuta sa pui cap la cap treburile legate de afacerea ta.

In al doilea rand, ar trebui sa iti dai seama ca aceste servicii de contabilitate nu tin doar de numere. Includ de asemenea baze de date ale clientilor, ale vanzatorilor si ale angajatilor, daca ai asa ceva in firma. Informatiile pe care le detii despre aceste persoane si despre companii te vor ajuta sa mentii pasul cu afacerea ta si sa-i poti planui viitorul.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *