Cum faci fata stresului

stres

Stresul poate fi atat un lucru rau cat si unul bun, in functie de natura si de durata cursului acestuia. Pe scurt, stresul activeaza un raspuns care semnaleaza anumite glande pentru a elibera hormoni care determina o crestere a ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, cum ar fi adrenalina, care ajuta organismul sa se protejeze in fata unor efecte negative.

Cu toate acestea, in momentul in care stresul ramane la un nivel inalt, aceste mecanisme care sunt de autoaparare in momente stresante pot determina o slabire a organismului prin reducerea nivelului sistemului imunitar, afectand sistemul cardiovascular, cauzand probleme de tensiune arteriala sau multe alte probleme.

Pe scurt, stresul cronic diminueaza practic calitatea vietii care poate afecta orice aspect posibil. A invata cum sa gestionezi stresul este o etapa esentiala pentru a determina o calitate optima a vietii, insa, din fericire, exista mai multe metode care pot ajuta oamenii sa faca acest lucru.

Invata care sunt tehnicile pentru combaterea stresului

Meditatia activa – Concentreaza-ti atentia asupra tuturor lucrurilor pe care le faci, chiar daca este vorba de prepararea mesei sau de rezolvarea unei sarcini cu deadline. Focalizeaza-te pe momentele de maxima tensiune, fara sa-ti faci griji privind trecutul sau viitorul.

De asemenea, meditatia presupune relaxarea fizica. Aseaza-te confortabil pe un pat sau pe un scaun, inchide ochii si relaxeaza-te. Focalizeaza-ti gandurile asupra unui obiect; respira adanc de cateva ori, vizualizand mental o imagine care iti place tie, in timp ce repeti cuvinte precum “pace” , “relaxare”, “liniste”.

Exercitiile te ajuta sa indepartezi hormonii stresului din sange si stimuleaza eliberarea endorfinelor- hormonii fericirii. Opteaza pentru un program moderat de activitate fizica timp de minim 20 de minute pe zi. Efectueaza o activitate aerobica de 3 sau 5 ori pe saptamana.

Din pacate, stresul face parte din viata noastra de zi cu zi, astfel ca tine mai mult de noi si de metodele pe care le folosim pentru a mai reduce nivelul de stres, care ne da mari batai de cap.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*