Cum faci fata spam-ului

Una din marile probleme ale oricarui site care ofera posibilitatea adaugarii de comentarii la posturi si pagini este aceea ca au parte de tone de spam de care la un moment dat nu stiu cum sa scape. Da, in momentul in care se aduna 10.000 de comentarii, le poti sterge pe toate si ai rezolvat o treaba. Hai sa-ti spun insa de ce nu poti face asta.

Nu poti face asta pentru ca iti vei pierde categoric pana si acei putini vizitatori care se mai obosesc sa mai comenteze. Nu poti face asta pentru ca vei sterge categoric si mesaje bine intentionate de la utilizatori bine intentionati.

Pentru a scapa de spamul imens din mediul online, exista bineinteles diverse solutii insa nu le poti aplica pe toate si o sa vezi indata de ce. Una din metode o reprezinta adaugarea de verificari anti-boot in momentul in care cineva incearca sa comenteze.

Din proprie experienta te avertizez de un lucru: vei pierde pe putin 40% din vizitatori daca pui chiar si un singur anti-boot check. Da, nu esti singur pe lume, cu totii uram acele captcha code indescifrabile si preferam sa renuntam il loc sa incercam sa citim in sumeriana.

Exista solutii finute cum ar fi adaugare unui anti-boot de tip adunare. Poti pue astfel calcule mici insa in acel moment, foarte multe programe de adaugare spam automat, vor putea trece de aceasta verificare. Ce faci insa pentru ca asa dupa cum am spus, adaugarea de captcha nu e o solutie.

Instalezi un plugin anti-spam si cel mai bun pe care il folosesc pe multe site-uri si pe care il recomand cu incredere este Akismet. Trebuie platit insa exista si o varianta gratuita. Trebuie doar sa te inregistrezi pe site-ul lor, sa-ti descarci plugin-ul in wordpress si sa introduci codul captcha primit in contul de pe site-ul akismet.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus