Tablete ca iPad, Samsung Galaxy Tab, Google Nexus 7 etc, sunt pe cale sa inlocuiasca laptopurile si calculatoarele clasice. In 2011, acum 3 ani deja, un sondaj Nielson a scos la iveala faptul ca 35 % din utilizatorii de pc-uri si 33 % din utilizatorii de laptopuri au redus folosirea calculatorului si/ sau laptopului sau au renuntat cu totul la ele. Totusi, in acele momente infrunti o problema importanta legata de durata de viata a bateriei. Avand in vedere ca tabletele sunt relativ noi, nu s-au schimbat prea multe in ce tine de baterie.

Astazi cautam cateva moduri in care putem reduce consumul de energie in cazul tabletelor.

1. Redu luminozitatea ecranului. Acest simplu pas iti va mari considerabil durata de viata a bateriei. Ecranul este cel mai mare consumator de energie in cazul tabletelor. Redu luminozitatea ecranului atat cat sa-ti permita sa vezi bine pe ea. Sa editezi fotografii de exemplu ai nevoie de maximul de luminozitate insa daca citesti, poti sa reduci putin luminozitatea ecranului.

2. Micsoreaza timpul de inchidere al ecranului. Aceasta optiune se numeste auto-lock interval pe iPad si inchide automat ecranul cand nu este folosit. Chiar daca va trebui sa atingi ecranul de mai multe ori atunci cand citesti (pentru ca se inchide) vei mari semnificativ durata de viata a bateriei. Daca nu te deranjeaza sa te joci mai mult, poti opri aceasta optiune atunci cand citesti si mai apoi sa o re-pornesti.

3. Redu sau elimina update-urile la aplicatii, ping-urile si sincronizarile. De exemplu, aplicatiile social media ca TweetDeck sau Apple’s Ping isi fac update-uri constant, chiar si atunci cand nu le folosesti. Seteaza aplicatiile sa-si faca update-uri manual.

4. Dezactiveaza Bluetooth, Wi-Fi si GPS atunci cand nu le folosesti. Chiar si atunci cand serviciile nu sunt utilizate, ele cauta conexiuni si raman pornite. Anumite tablete ofera un widget pentru a dezactiva sau activa un mod rapid aceste servicii.

De Admin

Un comentariu la „Cu sa-ti maresti durata de viata a bateriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *