narcisist

Coabitarea cu un narcisist

Este imposibil in mod virtual de a supravietui sau coabita impreuna cu cineva care nu intelege ce inseamna exact lucrul in echipa. In schimb, trebuie sa te concentrezi pe a fi un bun parinte impeuna cu altcineva in ciuda faptului ca exista un dram de narcisism in acea persoana, fara a reusi sa insulti pe cineva din cauza comportamentelui  nu foarte placut.

Limiteaza contactul

Pentru cei care se afla in relatii cu un narcisist, psihologii recomanda scaderea contactului emotional cu o asemenea persoana. Pentru cei care nu mai sunt in relatii apropiate cu un narcisist, cea mai buna abordare este de a minimiza contactul pe cat de mult posibil. Narcisistii tanjesc dupa conflicte. Acestia vor incerca sa mentina o relatie cu tine prin initierea dintai a conflictului.

Daca ests posibil, cel mai bun lucru de facut este de a evita contactul fata in fata, direct. In schimb, este bine de a interactiona prin e-mail drept canal de comunicare si de a folosi telefonul  doar atunci cand asa ceva este necesar. Pastreaza conversatia strict la subiectul legat de copii. Daca conversatia se indreapta catre alte subiecte, adu conversatia inapoi la copiii vostri. Daca acesta continua sa schimbe subiectul, finalizeaza conversatia pe cat de repede posibil. Aranjeaza sa va vedeti intr-un cadrul neutru, public si sa va luati copiii cu voi.

Mentine controlul

Narcisistii vor simti ca au castigat daca te vor face sa devii furios si  sa iti pierzi controlul tipand, plangand sau implorand. Daca ei castiga, acestia vor continua sa sa comporte in feluri care te vor face din ce in ce mai emotiv. A ramane cat mai rigid poti este cea mai buna solutie de a interactiona cu un narcisist. Din cauza dificultatilor acestui lucru, minimizarea contactului este o cale buna de a fi capabil sa iti mentii controlul in fata acestuia sau acesteia.

Articole create 412

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus