Clasificare de defecte in functie de culori

Se spune ca poti face o analiza a celui de langa tine si a oamenilor din jur pe baza a ceea ce exprima dincolo de cuvinte. Gesturi, priviri, tip de comportament insa si alegerile pe care le fac. Practic imaginea ne tradeaza insa sa fie si culorile atat de expresive? Psihologii spun ca in functie de preferintele fiecarei persoane sunt anumite defecte ce ies la lumina. Iti place culoarea rosie? Inseamna ca esti razbunator si dur, vulcanic si rebel. Iata cateva clasificari de defecte in functie de culorile cele mai comune:

  • Mov- tradeaza depresivii, criticii si pe cei care tolereaza cu greu sau deloc anumite aspecte din viata.
  • Galben- se pune problema unui complex fata de ceilalti, persoana inselatoare si totodata egoist.
  • Portocaliu- persoana superficiala, ce se expune prea mult insa in egala masura este prea mandra.
  • Negrul- semn de depresie, de pesimism, de om plictisitor si retras, introvertit.
  • Maro- persoana fara chef de viata, dominata de plictis.
  • Auriu- falsitate, teama de a progresa, fara incredere in fortele proprii.

Si daca crezi ca in ceea ce priveste culorile calde, pale, pastelurile totul sta sub semnul clar de optimism te inseli. Non culoarea alba spre exemplu spune despre o persoana ca este rigida, supusa poate unor rogori insa fara dorinta de a se afirma, fara personalitate. De asemenea poate fi vorba de cei care sunt prea precauti, fara imaginatie, duri, rigizi sau prea stricti. Rozul, preferatul fetelor, denota slabiciune, naivitate sau imaturitate caci adesea se coreleaza cu ideea de copil, cu lumea fetitelor.

Chiar daca nu ne dam seama de o astfel de corelatie se pare ca in subconstient facem alegeri de culori ce tradeaza ceea ce suntem. Nu de fiecare data este vorba de un aspect pozitiv. Nu degeaba se spune ca trebuie sa fii atent la alegerile facute cand te prezinti pentru prima data.

Articole create 413

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus