illuminati

Cine sunt Illuminati

Illuminati, tradus ca oameni ai luminii, se refera la un grup de oameni care predomina teoriile conspiratiei si care au o importanta deosebita in influenta evolutiei asupra lumii moderne. Illuminati a fost un grup ce a luat nastere in Bavaria, fiind fondat in anul 1776, lucru ce a dat nastere ca si in alte tari sa se formeze astfel de grupuri.

Illuminati din Bavaria, precum si grupurile sale care au derivat de aici, a fost o societate secreta, la care se spune ca au aderat mai multi oameni din politica si intelectuali. Se credea ca societatea masonilor avea o legatura stransa cu membrii Illuminati, deoarece foarte multi masoni au ales sa adere la acest grup. De asemenea, o multime de grupuri de masoni au fost considerate ca au stat la baza unor conflicte religioase, din cauza faptului ca foarte multi membri au fost atei.

Intelectualii faceau parte din Illuminati

Grupurile de Illuminati din Europa au fost constituite din cei mai importanti intelectuali ale acelor vremuri, prin care se reflecta filozofia umanismului in curs de dezvoltare la momentul respectiv. Ca societate secreta, aceasta organizatie a fost declarata ca fiind ilegala, iar la inceputurile sale, se credea ca Illuminati ar fi avut 10 filiale in Europa si peste 2000 de membri intelectuali europeni. Potrivit unor surse din istorie, grupul s-a destramat in anul 1795.

Abia in acest moment intervin tot felul de speculatii cu privire la conspiratiile de distrugere a lumii. Exista oameni care inca sustin ca Illuminati nu s-a destramat, iar astazi are o influenta foarte mare asupra guvernelor. O dovada a existentei lor consta in ochiul de pe piramida care se gaseste pe bancnota de un dolar american. De asemenea, exista speculatii ca Illuminati ar fi influentati de Noua Ordine Mondiala- francmasonii.

Exista opinii diferite in ceea ce priveste grupul de Illuminati din lumea moderna. Unii sunt de parere ca grupul isi indreapta atentia catre tehnologie, care va deveni principala arma de distrugere a lumii. Altii sunt de parere ca Illuminati exista doar pentru a conduce lumea cu ajutorul tehnologiei si a stiintei, reusind sa manipuleze in acest fel populatia.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus