Charles Dickens, din alta umbra

Sa nu crezi ca numai in ziua de azi celebritatile ii trateaza pe ceilalti cu un maxim de aroganta si cu o lipsa totala de respect, iar in trecut acest lucru nu se intampla deloc. Am fost invatati mereu sa credem ca marii scriitori, fie ei romani sau din afara, au fost modele de oameni, nu numai prin scrierile acestora, dar si prin modurile de viata exemplare. Nu te lasa inselat totusi de aparente, exista dovezi incontestabile despre vietile si obiceiurile diferitilor scriitori, iar in acest articol ne vom ocupa de unul dintre acestia si anume, marele scriitor englez, Charles Dickens.

Un lucru este se termini un mariaj si un cu totul al lucru sa faci publica ura ta pentru propria nevasta, la un asemenea nivel pe cat este omeneste posibil. In 1836, pe atunci necunoscutul Charles Dickens, s-a casatorit cu Catherine Hogarth. Per ansamblu, a fost un mariaj destul de placut, rezultand in nu mai putin de zece copii. Dar apoi, Catherine a devenit obeza. Se pare ca acesta a fost un pacat de neiertat in casa Dickens, unde sa faci cateva flotari ar trebui sa fie un necesar, de preferat imediat dupa ce ti-ai revenit dupa inca o nastere.

Asadar, Dickens si-a gasit o amanta, actrita de 18 ani Ellen Ternan. Dupa ce aventura amoroasa a fost facuta publica in 1858, Charles Dickens a inceput un razboi, in modul sau preferat, adica pe hartie. Ziar dupa ziar si scrisoare dupa scrisoare veneau cu cate o noua jignire adusa sotiei acestuia. Potrivit lui Dickens, fosta lui nevasta era „un magar” sau „o mama care nu iubeste si nici care nu este iubita”, fiind foarte redusa mintal si fiind responsabila cu faptul ca l-a insarcinat cu atatia copii. Chiar daca era foarte deranjat de catre copii sai, a reusit sa obtina custodia a noua dintre ei, ultimul ramanand cu mama sa, deoarece era major.

Articole create 413

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus