curse rezistenta

Cele mai nebunesti curse de rezistenta din intreaga lume

Cu Rutul Frantei care s-a desfaurat in luna iulie a acestui an, americanii au acum un alt sport international catre care sa isi indrepte atentia si sa fie diferit de Cupa Mondiala. Competitia formata din 21 de etape, de 2.276 kilometri de parcurs, este o afisare incredibila a potentialului uman, insa sunt si alti factori mai putin cunoscuti care se refera la rezistenta si care sunt la fel de demne de apreciere.

Cursa de-a lungul Americii

Cursa de-a lungul Americii nu isi contrazice numele, acoperind 3.000 de kilometri de pe o coasta pe alta coasta, din Oceanside, Calif. si pana in Annapolis, Md. Sore deosebire de Turul Frantei, aceasta cursa nu este parcursa in etape, ci este cronometrata de la pornire si pana la sosore. Primul care traverseaza linia de sosire castiga.

Badwater Ultramarathon

La dosr 135 de mile parcurse, aceasta cursa nu este tocmai ca un maraton obisnuit. Aceasta cursa non-stop din mijlocul lui iulie face referire la doua intinderi istovitoare in amonte, una care se intinde in jur de 23 de mile in mod continuu la deal si care se termina prin a fi mai mult de 6.000 de metri in urcare verticala.

Antarctic Ice Marathon

Exista caldura extrema si este frigul extrem. Cursa Antarctic Ice Marathon incepe in luna noiembrie la doar cateva mile distanta de Polul Sud in Muntii Ellsworth. C si cum alergatul pe gheata nu poate fi destul de dificil, forta obisnuita cu care bate vantul este de minus 20 de grade Celsius.

Marathon des Sables

Atunci cand Discovery Channel porneste o cursa intr-una dintre cele ami dure conditii de pe Pamant, ar trebui sa iei notite. Intinzandu-se pe o distanta de pana la 156 de mile in functie de cursul luat, ruta acestui maraton este planificata in mod meticulos cu multe luni in avans si nu este impartasita cu cei care concureaza decat in ziua cand se porneste cursa. Este o gramada de munca si de alergat timp de 6 zile prin pustiul Desertului Sahara.

Articole create 412

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus