Ai putea crede ca Romania e o tara prea mica si neimportanta pentru a merita sa o vezi de la un capat la celalalt. Poate preferi din acest motiv sa vizitezi alte tari si nu tara ta. Ai putea crede insa ca in ciuda faptului ca ai mers prin toata Romania, ai lasat in urma mii de ani de istorie? In Romania sunt o multime de obiective care asteapta sai fie descoperite.
Cuminti si in acelasi loc de sute de ani poate, locurile raman mai mult la mila strainilor in timp ce noi ne indreptam spre civilizatie si aproape ca transformam in legenda locurile de unde ne tragem.
Stiu, suntem o mana de oameni, numai 20 de milioane. Totusi, ai auzit poate ca avem nu mai putin de 18.000 de biserici in 260 de orase si peste 2700 de comune?
Avem 900 de kilometri de munti pe care sunt sigur ca nu ai apucat sa-i vizitezi in totalitate. Stii ca suntem incadrati in patrimoniul mondial cu creatiile doina, ritul calusarilor si mestesugul olarilor din Horezu?
Stiai ca cel mai impresionant parc national montan al Romaniei, aflat in Muntii Retezat gazduieste 85 lacuri glaciare? Pe cate din ele le-ai vazut?
Stiai ca avem o mumie cu sarcofag in Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”? Exact; nu trebuie sa mergi prin Egipt sa vezi mumii cu sarcofag. Avem si in Romania una.
Stiai ca daca urci in Muntii Vrancei vei avea parte de cel mai ozonat aer din Europa? Deasemenea, afla ca avem si cea mai mare sculptura in piatra din intreaga Europa. Este vorba despre reprezentarea chipului regelui Decebal intr-o impresionanta sculptura de 55 metri inaltime si 25 metri lungime. O gasesti intr-un perete stancos de pe malul Dunarii, intre localitatile Eselnita si Dubova.
Nu uita nici sa mergi la Pestera Scarisoara din judetul Alba, loc unde vei da de cel mai mare ghetar subteran din toata tara. Volumul de gheata depaseste 80.000 metri cubi.
Nu uita sa vizitezi mai intai tara ta, inainte de a incepe sa cutreieri lumea in lung si-n lat.
Despre mumia din muzeu chiar nu aveam habar. E de vizitat, categoric.