Ce mananci de fapt de la fast food

Mancarea de tip fats food a prins aripi din ce in ce mai mari caci in lumea vitezei avem mai putin timp sa gatim si tot mai convenabil este sa mananci din mers, ceva rapid. Nu si din punct de vedere financiar este la fel de convenabil sau cand vine vorba de sanatate. Si nu numai pentru clasica etapa de ingrasare ce o cunosti din mancatul frecvent al alimentelor ce fac parte din meniul restaurantelor de tip fast food. Ai fi surprins sa afli ce contine de fapt mancarea aceasta.

Poate ca multi sunt curiosi care o fi si secretul care sa ne faca aproape dependenti de astfel de meniuri insa si care este secretul gustului si implicit al succesului acestor afaceri. Astfel ca David DiSalvo, un editor al publicatiei “Forbes”, a incercat un experiment. S-a gandit la o analiza amanuntita de laborator pentru a descoperi ce contine de fapt mancarea de la fast food. A ales mai intai ouale care surpriza erau de fapt jumatate adevarate caci la reteta acestora se adauga un amestec din ou.

Lista lunga a ceea ce se gaseste de fapt in asta tine de:

  • glicerina- se gaseste si in sapunuri, creme deci produse de ingrijire personala nici decum in mancaruri. Intrebuintarile sale se contureaza prin lista de ingrediente ale unor produse de genul lotiunilor pentru barbierit printre altele;
  • silicat de calciu- il gasesti ca ingredient pentru prepararea betonului;
  • propilenglicol- de data aceasta un astfel de ingredient este esential pentru categoria de vopsele, antigeluri sau deodorante;
  • gumă guar;
  • gumă xanthan;
  • dimetilpolisiloxan.

Lista nu suna tocmai delicioasa insa produsul in sine este fara doar si poate apreciat ca si gust. Si nu se opreste totul aici. Este curios cum cartofii prajiti la fast food sunt atat de delicosi si nici decum nu isi pierd culoarea aramie in timp. Secretul este propionat de sodiu.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus