Triunghi sanatate

Buna sanatate este de multe ori comparata cu un stand tripod. Are 3 picioare, mancarea nutritiva, somnul adecvat si exercitiile potrivite. Fara unul dintre acestea, este imposibil sa realizezi un echilibru sanatos in viata.

Termenul „triunghi al sanatatii” a fost conceptualizat in 1997 de 120 de studenti de clasa a 8-a a Tanana Middle School in Fairbanks, Alaska. Studentilor le-a fost oferita o activitate de a scrie eseuri despre problemele sanatatii care ii deranjau si alti studenti de clasa a 8-a din districtul lor. Cercetarea a facut parte din curiculumul de santate al districtului care a durat aproximativ 10 zile pentru a fi terminat. In fiecare zi o ora de zi de scoala era dedicata in analizarea si rezolvarea diferitelor probleme de sanatate. In sfarsit, studiul s-a redus la cercetarea aspectelor importante ale sanatatii, fizice, mentale si sociale si a afactat buna stare in general. Triunghiul sanatatii coreleaza toate 3 aspecte de sanatate, insemannd ca daca un aspect nu este sanatos, nu poate avea un impact negativ asupra altor doua.

Echilibrarea triunghiului sanatos

Pentru a realiza un trunghi al sanatatii echilibrate, este necesar sa te ocupi de aspectele sociale, mentale si fizice ale sanatatii. Schimbarile in stilul de viata care promoveaza buna starea in general este secretul pentru a echilibra triunghiul de sanatate personala.

Mentine-te activ mental

In timp ce activitatea fizica este importanta, nu ar trebui sa ignorati aspectul mental al vietii petnru a realiza un triungi de sanatate echilibrat. Asa ca, pentru a ramane activ mental, ar trebui sa rezolvi cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sa codezi sau sa faci orice altceva care necesita creierul. Aceste jocuri de exercitii ale creierului care stimuleaza activitatea mentala au dovedit sa reduca riscul declinului ce are legatura cu varsta. Practicand tehnica de relaxare, cum este meditatia si yoga, pot de aseemenea sa imbunatateasca sanatatea mentala foarte mult in general.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *