Pe langa partea inestetica a zonei abdominale bine conturate cercetatorii spun ca exista o corelatie si cu inteligenta. Mai exact persoanele cu burta, mai dolofane, au de 3 ori mai multe sanse sa sufere de probleme cu memoria si sa fie sufere de dementa la varste inaintate.

Cercetatorii de la Rush University Medical Centre, din Chicago, in colaborare cu National Institutes of Health, din  SUA sunt cei care au avut acest sudiu ca si interes. Descoperirea lor vine dupa ce s-a studiat evolutia cobailor si cum scade nivelul de proteina importanta in procesul de memorie. Initial proteina in cauza scade la nivelul ficatului pentru ca rapid dupa sa se inregistreze cote scazute si la nivelul creierului, de unde si problemele corelate.

Explicatia este una clara: nivelul de PPARalfa scade in cazul celor cu burta mare. Aceasta proteina de un nivel scazut acolo unde tesutul adipos creste are rolul sau bine definit in doua sensuri: acela de a controla modul in care ficatul metabolizeaza grasimile si de a controla memoria si capacitatea de a invata.

Iar o astfel de descoperire nu numai ca anunta inca o data importanta pastrarii unui ritm sanatos, cu atentie pentru control in consumul de grasimi insa pe viitor se va putea poate descoperi astfel un leac pentru cei care sufera de dementa. Caci daca in prima faza este ceea ce poti tine sub control mai tarziu se ajunge in punctual in care dementa sa fie o cale fara intoarcere./

Dar dementa nu sta doar in baza consumului excesiv de grasimi. Pe aceeasi lista se afla consumul de droguri si alcool, apneea, diabetul de tip doi sau chiar si fumatul pasiv. Direct sau indirect organismul este afectat astfel ca va conta fiecare obicei. Ce vei face acum va avea urmari pe mai tarziu.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *