Igiena este cea care necesita atentie zi de zi. Insa nu si cand vine vorba de par. Spalat prea des nu este indicat chiar daca suna poate contrar a ceea ce crezi, contrar principiilor tale. Asta pentru ca asa cum spun dermatologii spalarea parului mult mai des spre exemplu zi de zi duce la stimularea sebumului mult mai mult. Te speli zilnic, vei obisnui parul sa fie aranjat doar o zi.

Parerea specialistilor vizeaza faptul ca o spalare zilnica nu este nici macar necesara. Pana la urma uleiurile naturale produse de organism sunt necesare pentru mentinerea sanatatii. Si nu faci altceva decat sa cresti cantitatea de ulei natural ce apare pe par. Pentru ca in mod natural acesta apare pentru a proteja podoaba capilara. Cu cat il indepartezi mai mult cu atat il stimulezi mai mult sa apara.

Insa nici cand vine vorba de spalare foarte rara nu este ceea ce avantajeaza. In cazul femeilor mai mult exista un cumul de produse ce se folosesc pentru a aranja, coafa parul. Acestea blocheaza porii si tocmai de aceea se recomanda ca parul sa fie spalat de doua ori: o data pentru a indeparta practic acea pelicula de produse cosmetice si a doua oara pentru a curata parul efectiv, de praf si uleiuri.

O alta gresala ce se intalneste frecvent este spalarea parului la o temperatura ridicata cu ideea de a curata profund. De fapt apa prea fierbinte nu face altceva decat sa afecteze sanatatea parului, ducand la deteriorare, dar si a scalpului. Varianta optima este nu mai mult de 37 °C.

Si cum fiecare persoana este diferita se poate ca in unele cazuri spalarea parului sa fie potrivita doar o data la 3 sau chiar 4 zile, nu departe de ceea ce dermatologii recomanda, de o spalare la cateva zile distanta pentru a pastra un nivel optim al sanatatii acestuia.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *