Niagara CascadaLa 50 de metri inaltime, Cascada Niagara, nu este cea mai inalta cascada din lume. Mai mult de 500 de cascade din lume trec de aceasta inaltime, cu cea mai mare dintre ele, cascada Angel in Venezuela, avand o inaltime de 980 de metri, facand-o de 20 de ori mai inalta decat Niagara. Asa ca, cu ce este Cascada Niagara mai buna decat alte cascade, de a devenit atat de populara in lume?

Pentru incepatori, este frumusetea aceste regiuni. Cu parcul Cascadei Niagara, este unul din cele mai frumoase locuri din lume. Apoi exista volumul de apa care curge prin cascada. De asemenea jucand un rol crucial, sunt conturile isotirce ce vorbesc volume despre caracteristicile care infrang moartea a cascadorilor.

  • Cascada Niagara este un nume colectiv pentru 3 cascade care stau in statul New York in Statele Unite ale Americii si provincia Ontario din Canada, numite Cascada Americana, Cascada Potcoavei si Cascada Bridal Veil.
  • Existenta Cascadei Niagara a iesit la suprafata cand ghetarul Wisconsin a inceput sa se retraga, acum aproximativ 10.000 sau 20.000 de ani in urma. Desi ramane contestat, se crede ca aceasta cascada si-a luat numele din cuvantul Iroquois, Onguiaahra, insemnand sunetul rasunator al apei.
  • Cascada Potcoavei este cea mai mare din cele 3 cascade cu o inaltime de 50 de metri. In jur de 90 % din apa din raul Niagara curge prin intermediul Cascada Potcoavei. Este de asemenea numita Cascada Canadiana, in timp ce 2 treimi din ea, sta in provincia Ontario din Canada.
  • Pe cealalta parte, Cascada Americana, cu o dimensiune maxima de 33 de metri, si Cascada Bridal Veil, cea mai mica din cele trei cu o cadere verticala de 23 de metri, ambele stau in intregime in teritoriul Statelor Unite ale Americii.
  • La 52 de metri, cel mai inalt punct din raul Niagara, ce este localizat in dreapta la baza cascadei, este la fel de inalt ca si cascada. Si pentru latime, cele 3 cascade au o distanta de 800 metri latime.

De Admin

Un comentariu la „Cascada Niagara, obiectiv turistic”

Comentariile sunt închise.