operator call center

Caracteristicile jobului de operator call center

Operatorii call center  au de-a face cu cllientii prin intermediul telefonului, Internetului, email-ului si a mesajelor instant. Acestia lucreaza in call centere de telefonie sau in centre de contact multimedia si trebuie sa se ocupe de o gama larga de functii, inclusiv customer service, suport tehnic, televanzari si contactarea clientilor. Operatorii call center au o mare contributie la satisfacerea cerintelor clientilor prin oferirea unor servicii prompte, eficiente si exacte celor care ii suna.

Un bun operator callcenter trebuie sa aiba niste aptitudini interpersonale foarte bune pentru a intelege cerintele si necesitatile clientilor sau plangerile acestora si sa se comporte asa cum trebuie cu oamenii care ar putea fi ingrijorati, frustrati sau chiar furiosi.

Acesta trebuie sa fie capabil sa invete foarte repede astfel incat sa poata sa explice clientilor si sa raspunda la intrebarile acestora cat mai bine si cat mai explicit. Trebuie sa aiba de asemenea bune cunostinte despre cum se foloseste un telefon si despre cum se opereaza pe un calculator astfel incat sa se foloseasca de sistemul call center cat mai eficient.

Angajatilor din cadrul unor joburi de servicii cu clientii, cum ar fi operatorii call center, li se cere cel putin o diploma de terminare a liceului urmat. Experienta anterioara in astfel de joburi poate fi de asemenea destul de valoroasa.

Companiile ce dispun de call centere asigura un training in cunostintele despre produs, politicile de servicii si procedurile call center. Angajatii trebuie sa fie dispusi sa lucreze in momentele in care li se cere asta de la managerii acelor call centere, iar unele posturi includ serile, weekendurile si sarbatorile legale.

Preocuparea pentru apelurile telefonice sosite este principala responsabilitate a agentilor sau operatorilor call center. Oricum, operatorii trebuie sa se preocupe de asemenea si de clientii care aleg sa contacteze call centerele prin intermediul mesajelor text, prin email, web chat sau mesaje instant.

Atunci cand oamenii suna, operatorii isi aduc in fata ochilor pe ecranul calculatoarelor detalii despre ei astfel incat sa se refere cat mai bine la problemele acestora si la o posibila rezolvare. Dupa apel, operatorii actualizeaza dosarele si inregistrarile despre respectivii clienti cu detalii referitoare la cerinte si la raspunsuri.

Operatorii call center isi doresc sa rezolve cerintele si problemele clientilor inca de la primul apel. Acestia pot lua o comanda data de client, pot aranja un apel de serviciu sau pot raspunde unei intrebari de natura tehnica prin telefon. Daca acestia nu se pot descurca cu asa ceva pe loc, acestia aranjeaza o eventuala apelare a clientului mai tarziu cand vor avea mai multe informatii.

Articole create 411

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus